Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Emniyet Genel Müdürü ile Jandarma Genel Komutanı değişti

        Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ilişkin atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Bursa Valisi olurken, yerine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş atandı.

        Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 1 Eylül itibarıyla geçerli olmak üzere yaş haddi nedeniyle emekliliğe sevk edildi, yerine Orgeneral Ali Çardakcı getirildi.

        23 İLİN EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

        Kararnameyle 23 ilin emniyet müdürü değiştirilirken, bu illerden 16'sının emniyet müdürü Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı.

        REKLAM

        Kararnameyle emniyet müdürlüklerine yapılan atamalar şöyle:

        Asayiş Daire Başkanı Tolga Yılmaz, Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne; Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı Ahmet Metin Turanlı, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne; Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Faruk Aydın, Tokat Emniyet Müdürlüğüne; Tokat Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Aydın Emniyet Müdürlüğüne; Şırnak Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Bolu Emniyet Müdürlüğüne; Kilis Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Burdur Emniyet Müdürlüğüne; Erzincan Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne; Çankırı Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Niğde Emniyet Müdürlüğüne; Burdur Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Yalova Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Ali Haluk Karakuş, Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Bekir Demir, Aksaray Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Ayhan Saraç, Amasya Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Barış Erkol, Bayburt Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Aytekin Canıtez, Çankırı Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Zafer Baybaba, Erzincan Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Tacettin Çelebi, Giresun Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi İsmail Karasakal, Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Mehmet Turhan, Karaman Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Aykut Korkmaz, Kilis Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Osman Elbir, Kütahya Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Serdar Büyükleblebici, Şırnak Emniyet Müdürlüğüne; Merkez Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, Sinop Emniyet Müdürlüğüne; İçişleri Müşaviri İlker Arslan, Antalya Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

        REKLAM

        JANDARMADAKİ RÜTBE VE ATAMA KARARLARI

        Kararnameyle Jandarma Genel Komutanlığında 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere 6 general bir üst rütbeye, 16 albay ise generalliğe yükseldi.

        Ayrıca İzmir, Kahramanmaraş, Bursa, Manisa, Muğla, Mardin, Siirt, Bitlis, Erzurum, Şırnak, Tunceli, Ağrı, Trabzon, Nevşehir, Batman, Ardahan, Bayburt, Bartın, Sinop, Yalova, Yozgat, Edirne, Kırşehir, Malatya, Kars, Sivas, Zonguldak, Elazığ, Isparta, Çanakkale, Burdur, Kütahya, Amasya, Bolu, Osmaniye, Kırıkkale, Çankırı, Ordu, Karaman, Muş ve Düzce olmak üzere 41 ilin jandarma komutanı değişti.

        SAHİL GÜVENLİK KOMUTANI KENDİR RÜTBE ALDI

        Sahil Güvenlik Komutanlığında ise 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir Koramiralliğe, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tuğamiral Cengiz Ünver Tümamiralliğe, Albay Ertuğrul Şerbetçi Tuğamiralliğe terfi etti.

        Kararnameyle Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir ile Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tümamiral Cengiz Ünver'in mevcut görevlerine devamına karar verilirken, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına; Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığına atandı.

        BAKAN YERLİKAYA'DAN "TEBRİK" PAYLAŞIMI

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, atamalarla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

        "2024 yılı Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı terfi, atama ve emeklilik kararnamesi yayınlandı. Jandarma Genel Komutanlığı mensubu generaller ve albaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü mensubu emniyet müdürleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu amiral ve albayların atamaları yapıldı. Ataması yapılan komuta kadememize ve emniyet müdürlerimize yeni görevlerinde üstün başarılar diliyorum."

        ORG. ALİ ÇARDAKÇI KİMDİR?

        Orgeneral Ali Çardakçı Adana'nın Karaisalı ilçesinde doğdu. Teğmen rütbesiyle 1984 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1985 yılında Piyade Okulu'ndan mezun oldu.

        1985-1993 yıllarında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulunan Orgeneral Çardakçı; 1996 yılında Kara Harp Akademisi'nden Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle mezun oldu.

        Kurmay subay olarak sırasıyla; Giresun Jandarma Bölge Komutanlığında Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü, J.Gn.K.lığı Genel Plan ve Prensipler Başkanlığında Proje Subayı ve Şube Müdürlüğü, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü, J.Gn.K.lığı Denetleme Başkanlığı Sekreterliği, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığında Kurmay Başkanlığı, Şenoba Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığı, Beytüşşebap Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı görevlerini yürüten Orgeneral Çardakçı, 2010 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

        Tuğgeneral rütbesiyle; 2010-2011 yılları arasında Zonguldak 3’üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı, 2011-2014 yılları arasında Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2014 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir.

        Tümgeneral rütbesiyle; 2014-2016 yılları arasında Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı, 2016-2017 yılları arasında J.Gn.K.lığı Asayiş Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2017 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir.

        Korgeneral rütbesiyle; 2017 yılında İçişleri Bakanlığı'nın 2017/286 Karar sayısı ile Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olarak atanmıştır.

        2021/421 Sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Orgeneralliğe terfi eden Ali Çardakçı, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olarak görev yaptı.

        Org. Ali Çardakçı 16 Ağustos 2024'te ise Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı.

        MAHMUT DEMİRTAŞ KİMDİR?

        1965 yılında Kırşehir ili Çiçekdağı ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Çiçekdağı ilçesinde, orta ve lise öğrenimini Yozgat ili Yerköy ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.

        1990 yılı Aralık ayında Denizli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Adaylık süresi içerisinde Yozgat-Çayıralan, Kayseri-Felahiye, Ankara-Kızılcahamam ve Isparta-Atabey ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı. 1992 yılında 8 ay süre ile İngiltere’de inceleme ve araştırmalarda bulundu. Daha sonra sırasıyla Aksaray-Güzelyurt, Malatya-Pütürge ilçelerinde kaymakamlık, Van ve Osmaniye illerinde vali yardımcılığı görevlerinde bulundu.

        2003 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’nda Mülkiye Müfettişi olarak göreve başladı. 03.08.2012 tarih ve 3511 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Adıyaman Valisi ve 01.06.2016 tarih ve 8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Adana Valisi olarak görev yapmasının ardından 09.06.2020 tarihli ve 274 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Mardin Valisi olarak atandı.

        10 Temmuz 2023 tarihli Cumhurbaşkanı kararıyla kararnamesiyle Bursa Valiliği'ne atandı. 16 Ağustos 2024'te Emniyet Genel Müdürü olarak atanan Mahmut Demirtaş, evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

        *Haberde AA'nın arşiv fotoğrafı kullanılmıştır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ