Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika haberi: 1 milyar dolarlık kripto vurgununda flaş gözaltılar! | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankara merkezi 21 ilde kripto para dolandırıcılarına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini duyurdu.

        Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi: "Ankara merkezli 21 ilde 'Smart Trade Coin' isimli sözde kripto varlık alım/satım platformu üzerinden 'sıfır risk ile yüksek kazanç' vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şahıslara yönelik 'Sibergököz-42' operasyonları düzenlendi. 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği tespit edilen ve uluslararası dolandırıcılık eylemi gerçekleştiren 127 şüpheli yakalandı.

        Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; 'Nitelikli Dolandırıcılık, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerinin Aklanması' suçlarına yönelik Ankara merkezli Antalya, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Uşak, Aydın, Muğla, Kütahya, Çorum, Balıkesir, Denizli, Adana, Bursa, Malatya, Tekirdağ, Isparta, Karabük, Konya, Şırnak ve Samsun'da operasyonlar düzenlendi.

        REKLAM

        Düzenlenen operasyonda 'Smart Trade Coin' isimli sözde kripto varlık alım/satım platformu üzerinden 'Sıfır Risk İle Yüksek Kazanç' vaadiyle vatandaşların yatırıma yönlendirildiği, otomatik al-sat işlemlerini gerçekleştiren bot uygulaması satıldığı ve mevcut kullanıcılara yeni kullanıcı getirmeleri halinde kazanç vaadinde bulunup 'saadet zinciri' sistemi oluşturarak, uluslararası dolandırıcılık eylemini gerçekleştiren ve 1 milyar dolar (Yaklaşık 3️2 milyar TL) haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 1️27 şüpheli yakalandı.

        Operasyonlar sonucunda 1️ milyar TL değerinde 1️77 adet taşınmaz ve 6️1 adet taşınır mal varlığına, 1️ adet ruhsatsız tabanca, 1️ adet kuru sıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyale el konuldu."

        BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Smart Trade Coin isimli sözde kripto varlık alım satım platformu üzerinden yüksek kazanç vaadiyle haksız kazanç temin ettiği iddia edilen ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığını değerlerini aklama suçlarından haklarında soruşturma başlatılan 152 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız Bilişim Suçları Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte 30 Mayıs 2024 tarihinde Ankara merkezli 21 ilde başlatılan koordineli operasyonda 127 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

        Soruşturma dosyası kapsamında alınan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna göre suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama suçuna ve kazanç müsaderesine konu olabilecek çok sayıda taşınmaz, araç, banka hesabı, şirket ve kooperatif hissesi ile kripto varlığa mahkeme kararı ile el konulmuştur. Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle yürütülmekte olup kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ