Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus lider Putin'le görüştü | Dış Haberler

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Astana'da bir araya geldi.

        Görüşme öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

        "(Rusya ile) Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Onunla ilgili ciddi adımlar atabileceğimize inanıyorum.

        (Türkiye-Rusya ticaret hacmi) Hedefimiz, 100 milyar doları yakalamaktı, buna ulaşabileceğimize inanıyorum, böyle bir potansiyele de sahibiz"

        REKLAM

        Erdoğan, Putin'e "Sizleri en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı bekliyorum." ifadelerini kullandı. Putin, Erdoğan'a "Muhakkak geleceğim" yanıtını verdi.

        "RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ ADIM ADIM İLERLİYOR"

        Rusya Devlet Başkanı Putin, "Dünyadaki tüm zorluluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım ilerliyor" açıklamasında bulundu.

        Putin, "Türkiye ile stratejik projelerimizi planlı şekilde hayata geçiriyoruz. Geçen yıl 6,7 milyon Rus turist Türkiye’yi ziyaret etti, turizmde rekor kırdık." dedi.

        'ARABULUCULUK' TEKLİFİ

        Görüşme sırasında Erdoğan'ın Putin'e Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirecek zemini Türkiye'nin oluşturabileceğini, her iki tarafa da uygun adil bir barışın mümkün olduğunu söylediği bildirildi.

        Başta Suriye iç savaşı olmak üzere istikrarsızlıkların sonlandırılmasının önemini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin çözüm için işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

        Erdoğan, Putin'le görüşmesinde, Türkiye'nin sınırlarının hemen ötesinde bir teröristan kurdurmamakta kararlı olduğunu ifade etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ