Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İsrailli Bakan'ın hadsiz mesajına sert yanıt

        İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözlerine Türkiye’den tepki yağdı. Katz’ın X hesabından Türkçe yaptığı mesajı alıntılayarak yanıt veren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Buraya bak, katil ruh hastası” sözleriyle başladığı mesajında “Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur” dedi. Bu arada Katz, tepki çeken paylaşımının sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da etiketledi. İmamoğlu da “Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz” ifadelerini kullandı.

        REKLAM
         Çelik'ten İsrailli Bakan'a tepki
        Çelik'ten İsrailli Bakan'a tepki Haberi Görüntüle
         Bakan Fidan'dan Katz'a sert çıkış
        Bakan Fidan'dan Katz'a sert çıkış Haberi Görüntüle
         İmamoğlu'ndan sert yanıt
        İmamoğlu'ndan sert yanıt Haberi Görüntüle

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

        "Buraya bak, katil ruh hastası. Sen Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini, masumların kanını emdiğin o kirli ağzına aldıkça biz kendisini daha fazla desteklemeye, daha kararlı bir şekilde arkasında durmaya devam edeceğiz. Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur. Filistinli kardeşlerimize yönelik işlediğiniz katliamların, uyguladığınız bu rezil soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak."

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun daha sonra "#ErdoğanınYanındayız" etiketiyle paylaşımda bulundu.

        Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

        "Devletimizin, milletimizin, bayrağımızın onuruna her zaman sahip çıkan liderdir Recep Tayyip Erdoğan. Mağdurun, masumun yanındadır her zaman Recep Tayyip Erdoğan. Haklının, mazlumun safında, haksızın, zalimin karşısındadır. Bu yüzden her daim, Erdoğan'ın yanındayız biz."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ