Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de binada patlama! 5 kişi hayatını kaybetti

        İzmir'in Torbalı ilçesinde bir kıraathanede patlama meydana geldi, ilk bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Adrese operasyon düzenleyen ekipler, lokanta sahibi G.K'yi gözaltına aldı.G.K'nin jandarmadaki sorgusu sürüyor.

        Soruşturma kapsamında patlamanın olduğu iş yerinin biten tüpünü dün değiştiren M.K. de jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı.

        AA'da yer alan habere göre ilk belirlemelere göre ilçede bir kıraathanede patlama meydana geldi.

        ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

        DHA'nın haberine göre patlamayla ilgili soruşturma sürdürülürken, olayda ölemlerin kimlikleri belirlendi.

        Yaşamını yitirenlerin Birgül Sarsılmaz (44), Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), Dilek Bağ (24) ve Menderes Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 11. sınıf öğrencisi Havin Ergin (17) olduğu açıklandı.

        Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

        PATLAMANIN ARDINDAN YAŞANAN PANİK ANLARI KAMERALARA YANSIDI

        İzmir Torbalı ilçesinde şırdancıda meydana gelen patlamadan hemen sonra yaşanan panik anları, kameralara yansıdı. Görüntülerde, vatandaşların korkuyla çevreye kaçıştığı ve yaralıların yerde hareketsiz yattığı görüldü.

        BAKAN YERLİKAYA: İLK TESPİT SANAYİ TÜPÜNÜN PATLAMASI

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasının ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.

        Patlamada bir aracın savrularak bölgedeki bir iş yerine girdiği görüldü

        Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

        Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı iş yeri önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Patlamada çevredeki bazı binalarda da hasar oluştu.

        BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, "İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı.

        İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        İzmir'in Torbalı ilçesinde bir binada patlama meydana geldi. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti. İzmir Valisi Süleyman Elban, "Yapılan tespitlere göre bir restoranda sanayi tipi bir tüpün patlaması sonucu 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralımız var. Bazı yaralılarımızın durumu ağır. Bölgede 11 binamız da hasar aldı" dedi.

        AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir'in Torbalı ilçesindeki patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

        Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir Torbalı'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Değerli ailelerinin başı sağ olsun. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. İzmir'imize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

        BAKAN TEKİN'DEN TAZİYE MESAJI

        Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir'in Torbalı ilçesindeki patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

        Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

        "İzmir'in Torbalı ilçesinde bir iş yerindeki elim patlama sonucu yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Allah milletimizi her türlü kazadan ve afetten korusun inşallah."

        CHP LİDERİ ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restorandaki patlamada hayatını kaybeden 4 kişiye Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Özel, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, şu ifadeleri kullandı: "İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda meydana gelen patlamada yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

        REKLAM

        AFAD BAŞKANINDAN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

        Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, "Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığına bağlı ekiplerimiz ilk incelemelerini yaptılar ve öncelikle patlamanın yaşandığı binanın ağır hasarlı olduğunu tespit ettiler." dedi.

        Memiş, Torbalının Ayrancılar Mahallesinde meydana gelen patlamayla ilgili bölgede incelemelerde bulunup, Torbalı Kaymakamı Ercan Öterden bilgi aldı.

        Vatandaşlarla bir araya gelen Memiş, AFAD olarak her zaman vatandaşların yanlarında olduklarını söyledi. Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 63 vatandaşın ise yaralandığını anımsattı.

        Hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet dileyen Memiş, "Yaralı sayı fazla ama hastanede 9-10 yaralımız bulunmaktadır. Sağlık çalışanlarından aldığımız bilgiye göre hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. İnşallah sabaha kadar da taburcu edilmeleri beklenmektedir." dedi.

        Memiş, olayın ardından AFAD İzmir İl Müdürlüğünden 50 personel ile sağlık ve jandarma ekiplerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin ve Torbalı Belediyesi ekiplerinin olaya müdahale ettiğini ifade etti.

        Patlama çok ani olduğunu anlatan Memiş, şunları kaydetti:

        "Maalesef ilk andaki basıncın etkisiyle tesadüfen yoldan geçen vatandaşlarımızın hayatını kaybettiğini tespit etmiş bulunmaktayız. Biz bundan sonra bu alanı kontrollü bir şekilde jandarmamızın denetimi ve tedbirlerini sıkılaştırdığı için kontrollü bir şekilde binalara giriş ve çıkışları sağlayacağız. Aslında belli noktalarda tamamıyla yasakladığımızı söyleyebiliriz ve her binanın girişinde de jandarmamız bu kontrollerini sabaha kadar ihtiyaç halinde devam ettirecek. Bundan sonraki süreçte arkada gördüğünüz gibi patlamanın şiddetinden dolayı binalarda zararlar ve hasarlar tespit edilmiş durumda. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı ekiplerimiz ilk incelemelerini yaptılar ve öncelikle patlamanın yaşandığı binanın ağır hasarlı olduğunu tespit ettiler. Diğer tespitler de sabah devam edecek. Sabah erken saatlerinden itibaren mümkünse bu geceden de vatandaşımızın işte burada yaşayan, ikamet eden kardeşlerimizin ve esnafın zararlarını da inşallah tespit edeceğiz ve bu zararları da gün içerisinde mümkünse tespit yetişirse şayet giderilmesi yönünde çaba sarf edeceğiz."

        Memiş, AFAD olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarını, 2 gündür çıkan yangınlar nedeniyle İzmirde AFAD ekiplerinin mesailerini sürdürdüğünü anlattı.

        Orman yangınlarının söndürülmesi konusunda devletin tüm imkanların seferber edildiğini belirten Memiş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın koordinasyonunda ve büyük destekleriyle Sayın İçişleri Bakanımız ve bütün bakanlıklarımızın koordinasyonuyla bütün vatandaşımızın emrine amade ediyoruz. Bu yangınlar tabi bütün dünyada çok arttı. İklim değişiminin sonucu olduğu da değerlendiriliyor. Yani komşu ülkelerde de var. Yunanistanda da, diğer ülkelerde de var. Büyümeden müdahale etme noktasında çok ciddi bir çaba sarf edildiğini de özellikle belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ