Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika: Suriye'de 5,2 büyüklüğünde deprem | Dış Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Suriye'nin Hama şehrinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.56'da merkez üssü Hama şehri olan 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

        ÜLKE GENELİNDE PANİK YAŞANDI

        Hama şehrinde meydana gelen deprem, ülkede kısa süreli paniğe neden oldu.

        AFAD'ın, 5,2 büyüklüğünde meydana geldiğini bildirdiği depremde, Hama ve çevresinde yaşayanlar evlerinden dışarı çıkarak bir süre sokaklarda bekledi.

        Deprem sonrası can kaybı bildirilmezken, bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı.

        TÜRKİYE'DE 6 ŞEHİRDE HİSSEDİLDİ

        Suriye'nin Hama şehrinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Hatay illerinde de hissedildi.

        HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre kentte deprem nedeniyle olumsuz bir durumun meydana gelmediği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

        "112 Acil Çağrı Merkezi'ne herhangi bir ihbar gelmemiştir. Tedbir ve keşif amaçlı depremden etkilenen Yayladağı ilçe merkezine AFAD Arama Kurtarma ekibi yönlendirilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir."

        REKLAM

        Yayladağı ilçesinde bazı vatandaşların endişeli anlar yaşadığı görüldü.

        KİLİS VALİLİĞİ: CAN VE MAL KAYBIMIZ BULUNMAMAKTADIR

        Kilis Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da "Suriye Hama'da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem ilimizde de hissedilmiştir. Deprem nedeniyle ilimizde can ve mal kaybımız bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada incelemelere devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileriz." ifadeleri kullanıldı.

        OSMANİYE VALİSİ YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

        Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı paylaşımda, sarsıntının kentte hissedildiğini belirterek, "Hamdolsun şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Osmaniye'mize geçmiş olsun. Allah beterinden korusun." değerlendirmesinde bulundu.

        DEPREM BİLİMCİ NACİ GÖRÜR: ENDİŞE ETMEYİN

        Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Suriye'nin Hama kentinde meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada endişe edilmemesi gerektiğini söyledi.

        Prof. Dr. Görür, açıklamasında, "Suriye'deki depremler Hatay'daki Ölü Deniz Fayının devamı üzerinde ve Hama yakınlarında. Suriye'deki Ölü Deniz Fayının Türkiye'deki devamı Arap Levhası üzerindeki faylar hariç kırıldı. Biz jeologlar buralarda deprem olabileceğini bekliyorduk. Ölü Deniz Fayı üzerinde Hatay civarında afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz, endişe etmeyin" ifadelerine yer verdi

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ