Çalıştay Nasıl Yazılır? TDK ile Çalıştay Doğru Yazılışı Nedir?
Çalıştay nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Çalıştay doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Çalıştay nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Çalıştay doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
ÇALIŞTAY NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Çalıştay kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Çalıştay nasıl yazılır? İşte, Çalıştay kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
ÇALIŞTAY DOĞRU YAZILIŞI
çalıştay
ÇALIŞTAY KELİMESİNİN ANLAMI
Bilim adamlarının ve uzmanların bir konuda ön hazırlık yapmak üzere katıldığı inceleme ve değerlendirme toplantısı anlamına gelir. İnsanın en büyük yetisi ve farkı sahip olduğu düşünme, sorgulama, yeni fikir üretme ve öğrenebilmesidir. Ne var ki bu bireysel yetenek, grup içinde farklı düşünce ve fikirlerin birbirleri ile çatışması şekline dönüşür. Çalıştay bu çatışmayı önleyen, tersine farklı fikirlerin arasında sinerji yaratılmasını, yaratıcılığın ortaya çıkmasını sağlar.Bu kelime genellikle çalış tay şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı çalıştay şeklinde olmalıdır.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
Ulusal çalışmalarda yer almak isteyen tüm bilim insanlarının katılımına açık olarak yapılacak olan çalıştayda, çerçevesi dünya ile uyumlu olarak öngörülmüş olan ana başlıklara ait alt başlıkların ve detayların görüşülmesi ve tartışılması amaçlanmıştır.