Coğrafya Nasıl Yazılır? TDK ile Coğrafya Doğru Yazılışı Nedir?
Coğrafya nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Coğrafya doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Coğrafya nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Coğrafya doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
COĞRAFYA NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Coğrafya kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Coğrafya nasıl yazılır? İşte, Coğrafya kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
COĞRAFYA DOĞRU YAZILIŞI
coğrafya
COĞRAFYA KELİMESİNİN ANLAMI
Coğrafya kelimesi, yeryüzünü fiziksel, ekonomik, beşeri, siyasal yönlerden inceleyen bilim, bir yeryüzü parçasını, bir bölgeyi, bir ülkeyi belirleyen, niteleyen, fiziksel, ekonomik, beşeri, siyasal gerçekliklerin tümü anlamına gelir. Bu kelime genellikle coğurafya şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı coğrafya şeklinde olmalıdır.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
“Süratli otomobiller artık şehrin coğrafyasını da hüviyetini de değiştirdi.” – A. Ş. Hisar