Hafriyat Nasıl Yazılır? TDK ile Hafriyat Doğru Yazılışı Nedir?
Hafriyat nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Hafriyat doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Hafriyat nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Hafriyat doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
HAFRİYAT NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Hafriyat kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Hafriyat nasıl yazılır? İşte, Hafriyat kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
HAFRİYAT DOĞRU YAZILIŞI
hafriyat
HAFRİYAT KELİMESİNİN ANLAMI
Hafriyat kelimesi, Türkçe dilinde kullanılan bir kelime olup, “kazı yapmak, toprak taşımak veya döküm yapmak için kullanılan araç ve gereç” anlamına gelir. Bu kelimenin doğru yazılışı “hafriyat” şeklindedir.Hafriyat kelimesinin etimolojik kökeni Arapçadır. “ØÙرÙات” (hafriyat) kelimesi Arapça “hafara” kökünden türetilmiştir. “Hafara” kelimesi “kazmak, kazı yapmak” anlamına gelir.Türkçe dilinde hafriyat kelimesi özellikle inşaat, yol yapımı, madencilik ve benzeri alanlarda sıkça kullanılan bir terimdir. Bu kelime, inşaat sektöründe kazı ve toprak taşımak için kullanılan iş makineleri, kamyonlar ve bu tür alanlarla ilgilenen profesyoneller tarafından sıkça kullanılır. Aynı zamanda hafriyat kelimesi, kazı veya döküm işlemleri sırasında ortaya çıkan toprak, moloz, çamur gibi malzemeleri de ifade eder.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
Yukarı mahalledeki eski binayı yıktıklarından beri tadımız tudumuz kaçtı. Sabah akşam demeden, günün her saati hafriyat kamyonlarının sokaklarımızdan geçmesi yüzünden çocuklarımız sokağa çıkamaz oldu.