Hasıraltı Doğru Yazımı Nedir? TDK ile Hasıraltı Kelimesinin Doğru Yazılışı!
Türkçenin doğru kullanımı önemlidir. Dilimize sahip çıkmak ve dilimizde yer alan kelimelerin doğru yazılışı hakkında fikir sahibi olmak, bir tür vatandaşlık görevidir. Bu noktada, Hasıraltı kelimesinin doğru yazımı da son dönemlerde sıklıkla araştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından “Hasıraltı nasıl yazılır?” sorusuna yanıt verilirken bu kelimenin cümle içerisinde doğru kullanım örnekleri ile yazılışı hakkında da bilgi paylaşılmıştır. İşte, Hasıraltı doğru yazılışı hakkında merak ettikleriniz.
Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Hasıraltı kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.
HASIRALTI TDK DOĞRU YAZIMI
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Hasıraltı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Hasıraltı nasıl yazılır? İşte, Hasıraltı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
HASIRALTI NASIL YAZILIR?
hasıraltı
HASIRALTI KELİMESİNİN ANLAMI
“Bir işi isteyerek, bilerek ve haksız olarak yürütmemek, örtbas etmek” anlamındaki hasıraltı etmek deyiminde geçen bir söz anlamına gelir. Bu kelime genellikle hasır altı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı hasıraltı şeklinde olmalıdır.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
“Konu hasıraltı edilince yılmıyor, bir kez daha yazıyordum.” – Muzaffer İzgü