Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Maruf Nasıl Yazılır? TDK ile Maruf Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MARUF NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Maruf kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Maruf nasıl yazılır? İşte, Maruf kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MARUF DOĞRU YAZILIŞI

        maruf

        MARUF KELİMESİNİN ANLAMI

        Maruf; Allah’ın seçtiği, kendisine kulluk etmeyi öğütlediği, itaat edilmesi gereken ve üstün ahlaklara sahip olan, arınmış ve kendine güvenen kişiler anlamına gelen bir isimdir. Ülkemizde de çok sevilen bu isim, Türkçe’de ‘iyilik ve güzelliği emreden, kötülükten sakındıran’ anlamına gelmektedir. Maruf, özellikle Kur’an’da çokça geçmektedir. Maruf’un üstün ahlakı, samimiyetin ve Allah’a güvenin mükafatı olarak görülmektedir. Diğer yandan, Kur’an’da maruf hakkında, Allah’ın size öğrettiği gibi davranmanız gerektiği belirtilmektedir. Maruf’un, hayır işlemek ve kötülük yapmamak gibi pek çok farklı yönü vardır. Maruf, Allah’ın insanların arasında paylaşılan güzel ahlakın ve Allah’a karşı sorumluluk almanın önemini vurgulamaktadır. Maruf’un özünde Allah’a inanmak, O’na kulluk etmek ve O’nun koyduğu kurallara uymak vardır. Marufun sözünün kıymeti, Allah’ın rızasını kazanmak için Allah’ın koyduğu kurallara uymaktan geçer. Ayrıca herkesçe bilinen, tanınan, belli, sanlı anlamına gelir. Bu kelime genellikle mağruf şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı maruf şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mağruf