Mecmua Nasıl Yazılır? TDK ile Mecmua Doğru Yazılışı Nedir?
Mecmua nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Mecmua doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Mecmua nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Mecmua doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
MECMUA NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mecmua kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mecmua nasıl yazılır? İşte, Mecmua kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
MECMUA DOĞRU YAZILIŞI
mecmua
MECMUA KELİMESİNİN ANLAMI
Mecmua; Arapça’da “toplanmış” anlamına gelen, Osmanlı dönemi edebiyatı ve kültüründe çok sayıda bilim, sanat ve edebiyat eserlerinin bir araya getirildiği, çoğu zaman belli bir temaya göre derlenmiş çalışmalardır. Mecmuada eserlerin seçilmesi ve derlenmesi, çoğu zaman belli bir temaya göre yapılırdı. Mecmualar, genellikle hikaye, masal, şiir, hikaye-i şerif, tasavvuf, hadis, fıkıh gibi konulara ayrılırdı. Mecmualar, Osmanlı devleti döneminde çok önemli bir edebi tür olarak kabul edilir. Mecmualarda çoğu zaman sadece Türkçe değil, aynı zamanda Arapça, Farsça ve Latincede de eserler yer alırdı. Mecmuada yer alan eserler, devletin kültürel ve edebi faaliyetlerinin önemli bir parçası olarak görülür. Bu kelime genellikle mecmuğa şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mecmua şeklinde olmalıdır.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
Mecmuada yer alan eserler, bugün halen çok önemli bir bilimsel kaynak olarak kullanılmaktadır.