Mushaf Nasıl Yazılır? TDK ile Mushaf Doğru Yazılışı Nedir?
Mushaf nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Mushaf doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Mushaf nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Mushaf doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
MUSHAF NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mushaf kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mushaf nasıl yazılır? İşte, Mushaf kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
MUSHAF DOĞRU YAZILIŞI
mushaf
MUSHAF KELİMESİNİN ANLAMI
Mushaf, Arapça’da Kur’an-ı Kerim’in yazılı olarak yazılmış biçimidir. Türkçe olarak anlamı “kapalı kitap” olarak ifade edilir. Genellikle de kalın bir kağıt üzerine Kur’an ayetlerinin yazılı olduğu ciltler biçiminde tanımlanır. Mushaflar, çoğunlukla altın veya gümüş kaplamalarla süslenmiştir. Diğer yaygın terimler arasında Quran-ı Mukaddes ve Kitab-ı Mukaddes de bulunur. Mushaflar, Müslümanlar tarafından inançlarının temelini oluşturan peygamberin vahiy olarak alıp tebliğ ettiği vahiyleri koruyan en önemli kutsal nesneler olarak kabul edilir. Bu kelime genellikle musaf, mushaf şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Mushaf şeklinde olmalıdır.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
“Yarın gel, burada Mushaf’a el bas, tövbe et, seni köyde bırakayım.” – Halide Edip Adıvar