Müstağni Nasıl Yazılır? TDK ile Müstağni Doğru Yazılışı Nedir?
Müstağni nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Müstağni doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Müstağni nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Müstağni doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
MÜSTAĞNİ NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Müstağni kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Müstağni nasıl yazılır? İşte, Müstağni kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
MÜSTAĞNİ DOĞRU YAZILIŞI
müstağni
MÜSTAĞNİ KELİMESİNİN ANLAMI
Elinde olanla yetinen, doygun demektir. Mecazi olarak nazlı davranan anlamına gelir. Bu kelime genellikle müstani şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müstağni şeklinde olmalıdır.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
Allah madenleri yarattıktan sonra insanlara hayatları için faydalı ve ihtiyaç duydukları altın, gümüş ve benzerlerini çıkarmayı ilham etti. Bir kısmı ile kap kacak yapacakları, bir kısmında ihtiyaç duydukları nefis maddeleri bozulmadan saklayacakları, cam gibi nefis taşların çeşitlerini seçip almayı ilham etti. İnsanlar bunların hiçbirinden müstağni kalamazlar.- İmam Gazali, Gökyüzüne Bakmanın Faydaları