Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nafi Nasıl Yazılır? TDK ile Nafi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NAFİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nafi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nafi nasıl yazılır? İşte, Nafi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NAFİ DOĞRU YAZILIŞI

        nafi

        NAFİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Nafi, Arapça kökenli bir kelimedir ve “kazanç, fayda, emek çıkarma” anlamlarına gelir. Nafi, daha çok çalışma, çaba harcama ve sonunda kazancın elde edilmesi anlamında kullanılır. Aynı zamanda çok çalışmak ve fayda sağlamak anlamında da kullanılır. En sık kullanılan anlamı ise bir işin, çabaların veya faaliyetlerin kar sağlamasıdır. Nafi olarak bilinen kavram, birçok değişik kişinin ya da kurumların çalışmalarından doğan ve aradaki bir faydayı ön gösteren kavramdır. Nafi anlayışının temel prensibi, kişinin ya da kurumun çalışmalarından çıkan faydayı -kazancı- verebilmektir. Nafi, herhangi bir kişi ya da işletme ile kendisini çalışmalarından faydalananlar arasında bir denge kurmaktadır. Bu denge, her iki tarafın da kazan kazan bir sonuca ulaşmaları için önemlidir. Böylece her taraf nafi ve faydalı sonuçlar elde edebilir. Nafi, özet olarak, kişinin ya da kurumun çalışmalarından çıkan yararların ortaya çıkmasıdır.Bu kelime genellikle nağfi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nafi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İlçede herkes onu yürüttüğü nafi işlerden dolayı tanır ve severdi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nağfi