Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Naif Nasıl Yazılır? TDK ile Naif Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NAİF NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Naif kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Naif nasıl yazılır? İşte, Naif kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NAİF DOĞRU YAZILIŞI

        naif

        NAİF KELİMESİNİN ANLAMI

        Kelime olarak “naif” çoğunlukla olumlu anlamda kullanılır. Naif kavramına ilişkin olumlu anlamda üç temel özellik akla gelir. Bunlar; saflık, dürüstlük ve temizliktir. Naif, kişileri kullanmadan, içten ve samimi olarak, doğallıkla hareket etmeyi ifade eder. Naif olan kişiler dürüst, iyi niyetli ve çoğu zaman temiz yüreklidir. Naif kişilerin kalpleri kirlenmemiş, masum ve gerçektir. Naif kişiler, diğerlerine kolayca güvenebilirler ve çevrelerine karşı samimiyetle yaklaşabilirler. Naif kişiler tüm insanlara eşit ve özgürce yaklaşırlar. Naif kişilik şefkat, iyilik ve arkadaşlık duygularının öne çıktığı bir olgudur. Bu kelime genellikle nağif şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı naif şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

              “Bu özbeöz İstanbul efendisi, makalelerini, romanlarını kendine özgü naif resimlerle süslerdi.” – Haldun Taner

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nağif