Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nasihatname Nasıl Yazılır? TDK ile Nasihatname Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NASİHATNAME NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nasihatname kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nasihatname nasıl yazılır? İşte, Nasihatname kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NASİHATNAME DOĞRU YAZILIŞI

        nasihatname

        NASİHATNAME KELİMESİNİN ANLAMI

        Nasihatname, İslam edebiyatında kültür ve ahlakın yaygınlaşmasına hizmet eden bir tür edebi. Genellikle ulema, hükümdarlar, süruriye, arife gibi hoca ve alimler tarafından yazılan bu eserlerde, insanların ahirette kendilerinin iyi bir şekilde gösterilebilmesi ve kötülük ve kötü alışkanlıklardan sakınarak ahiret saadetine ulaşmaları için gerekli olan konular verilir. Nasihatnameler dini nitelikli olmasına rağmen, yazanların ahlak, fikir ve davranışlarının düzeltilmesi konusunda ısrar eder. Bu nedenle bu tür eserler, özellikle İslam ülkelerinde hayatın her alanında kullanılan dayanışma, dürüstlük ve adalet gibi değerlerin yerleşmesinde önemli rol oynar. Bu kelime genellikle nasihat name şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nasihatname şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Nasihatnamelere genellikle rahmet, iman ve ibadet konularının yanı sıra, sosyal, ekonomik ve politik konular da eklenmektedir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nasihat name