Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Politeist Nasıl Yazılır? TDK ile Politeist Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        POLİTEİST NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Politeist kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Politeist nasıl yazılır? İşte, Politeist kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        POLİTEİST DOĞRU YAZILIŞI

        politeist

        POLİTEİST KELİMESİNİN ANLAMI

        Politeizm; inanışlarda birden çok tanrıya inanma anlayışıdır. Politeizm, insanın evren hakkında daha kapsayıcı bir anlayış geliştirmesini ve tanrı kavramının içeriğinin zenginleşmesini sağlaması nedeniyle dünyanın çeşitli kültürlerinde görülen bir inanç şeklidir. Tanrı ya da tanrıların çoğunlukla insanların yaşamını etkileyecek olayları kontrol ettiğine inanılmaktadır. Politeizm, vahiy olmaksızın gelişmiş inanç sistemlerinde kendini gösteren bir olgudur ve Heliosis öncesi İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik ile insanlık tarihinin girişinden beri yaygın olarak görülmüştür. Politeizmde tanrılar, özel alanlara atıfta bulunmak için genellikle doğa kuvvetleriyle ilişkilendirilir; örneğin; deniz, yıldızlar, rüzgar, toprak, tarla ve gök. Bu kelime genellikle politeğist şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı politeist şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Politelistler ahlak, huzur ve sağlık durumlarını tanrıların aracılığıyla kontrol ettiklerine inanırlar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • politeğist