Primat Nasıl Yazılır? TDK ile Primat Doğru Yazılışı Nedir?
Primat nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Primat doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Primat nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Primat doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
PRİMAT NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Primat kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Primat nasıl yazılır? İşte, Primat kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
PRİMAT DOĞRU YAZILIŞI
primat
PRİMAT KELİMESİNİN ANLAMI
Primatlar, akıl ve duyuları etkin kullanan fareler, insanlar ve hayvanların ortak ailesinin en üst sınıfını oluşturan, zekice hareket edebilen, ustalaşmış sosyal yapıları olan, konuşamayan hayvanların oluşturduğu ailedir. Primatlar, en gelişmiş beyinleri, en gelişmiş el-ayak organları ve serampore elbisesi ile karakterizedirler. Primatlar, bazı küçük hayvanların dışında, yaklaşık 300 tür tarafından temsil edilmektedir. Primatlar, kendi sınıfında konuşulan dil olmamasına rağmen, sosyal etkileşimleri ve çeşitli sesleri kullanarak dişi ile erkek arasındaki iletişimi sağlamak için ileri düzeyde sesler geliştirmişlerdir. Primatlar, meyve, böcekler ve çok kez küçük hayvanları da yemektedir. Primatlar, kara, deniz ve hava ortamında yaşayabilmektedir. Primatlar, çoğunlukla ormanlarda yaşayabilmek için uyumlu omathane tasarımlarına sahiptir. Primatlar, aynı zamanda, günlük yaşamlarını sürdürmek için uyumlu sosyal yapılar oluşturmuşlardır. Primatların sosyal yapıları, aşırı bedensel mücadelelerden kaçınmış, daha uyumlu, empati temelli sosyal entegrasyonu içerebilmektedir. Primatlar, kendilerini koruma, beslenme ve iletişim amaçlı sık sık ortak aktivitelere girmektedir.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
Primatlar, Kuzey Amerika'dan Güney Afrika'ya, Orta Doğu'dan Güney Asya'ya kadar tüm dünyada yaşamaktadır.