Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Protonema Nasıl Yazılır? TDK ile Protonema Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PROTONEMA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Protonema kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Protonema nasıl yazılır? İşte, Protonema kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PROTONEMA DOĞRU YAZILIŞI

        protonema

        PROTONEMA KELİMESİNİN ANLAMI

        Protonema, bitkilerin organizma yaşamı başlangıcı olarak önemli bir halkasını oluşturan ilk organizmadır. Protonema, spor veya haploid hücrelerden oluşan basit bir filamentöz devridaim olarak nitelendirilir. Genellikle kısa ve sık filamentlerden oluşur. Bu filamentlerin üzerinde birkaç kısa, kafes benzeri boşluklar vardır. Protonema, bitkilerin yaşamsal döngülerinin kapsamlı bir aşaması olarak kabul edilir. Protonema sindirimi veya besin alımı için özel bir sisteme sahip değildir. Bu nedenle, bitkilerin besin almasının diğer durumlarından farklı olmak üzere kendisine bitki besini alması gerekir. Protonema, organik maddeler veya inorganik mineral maddelerin hidrolizi sırasında metabolize edilir. Protonema, bitkilerin organizma yaşamı başlangıcındaki en önemli organizmadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Protonemanın yaşam ömrü genellikle 4-6 haftadır ve bu süre, her bitkinin büyüme ve gelişme hızına bağlı olarak değişebilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pırotonema