Puantörlük Nasıl Yazılır? TDK ile Puantörlük Doğru Yazılışı Nedir?
Puantörlük nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Puantörlük doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Puantörlük nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Puantörlük doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
PUANTÖRLÜK NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Puantörlük kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Puantörlük nasıl yazılır? İşte, Puantörlük kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
PUANTÖRLÜK DOĞRU YAZILIŞI
puantörlük
PUANTÖRLÜK KELİMESİNİN ANLAMI
Puantörün görevi veya yaptığı iş. Puantörlük, ürünlerin ya da hizmetlerin ödemesi ve tahsil edilmesi esnasında kullanılan belli bir sayıdaki maddi karşılıktan birbirini tamamlayan fikri eyleme verilen addır. Puantörlük, ticari fiillerin yerine getirimlerinin esas alındığı, işlemlerin kısa süre içinde kolayca yerine getirilmesini sağlayan, her iki tarafın haklarının kontrol edilmesi ve sağlıklı bir muhasebe işlemleri ortamı sağlaması amacıyla uygulanan bir ödeme sistemidir. Genellikle alıcı ile satıcının arasındaki işlemleri hızlı, güvenli ve ucuz bir şekilde gerçekleştirmek için kullanılan bir yöntem olarak kabul edilir. Puantörlük, Diş Ticaret Yasası’nın 15. maddesine dayanarak sözleşmeye uygun olarak gerçekleşir. Genellikle ticari işlemlerin peşin yapılması söz konusu olamadığı durumlarda kullanılır. Puantörlük, geçmişte ticari alanda kullanılan kredi araçlarının üzerine inşa edilmiştir ve birçok türde kullanılabilir. Örneğin, satıcılar ve alıcılar arasında alış-verişleri kolaylaştırmak için kredi riski üzerinde bazı anlaşmalara g*re tahsilat borçlaması veya nakit para ödemesi kullanılabilir. Puantörlük, her iki tarafın da gayrımenkul ödemelerinin daha hızlı, daha güvenli ve daha düşük maliyetli olarak gerçekleştirilmesini sağlar. Bu nedenle, ürünlerin veya hizmetlerin ödemesi ve tahsil edilmesi sürecinde puantörlük, diğer ödeme yöntemlerine kıyasla çok avantajlıdır.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
“Çalışmak zorundaydım, Mersin Limanı'nda, üzerinde büyük vinçler olan bir iskelede puantörlük yapmaya başladım.” – Atıf Yılmaz