Putperest Nasıl Yazılır? TDK ile Putperest Doğru Yazılışı Nedir?
Putperest nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Putperest doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Putperest nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Putperest doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
PUTPEREST NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Putperest kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Putperest nasıl yazılır? İşte, Putperest kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
PUTPEREST DOĞRU YAZILIŞI
putperest
PUTPEREST KELİMESİNİN ANLAMI
Putperest; İslam düşüncesinde, pay-i pû tanımı altındaki inançlara sahip kişi olarak tanımlanır. Putperest inançları özet olarak, Allah dışında hakiki bir kudretin veya bir özelliğin mevcudiyetini kabul etmeyi, Allah’ın aracılar ve veliler olarak tapındıklarına ve bunlara saygı göstermeyi gerektirir. Putperestler, zaman zaman İslam dininin temel prensiplerini değiştirmek ve İslam kurallarını çiğnemek gibi birçok şeyi yapmakla itham edilmiştir. Putperestlik konusuna ilişkin İslami açıdan farklı görüşler vardır. Bazıları putperestliğin haram olduğunu öne sürürken, diğerleri belirli bir durumda kullanılabilir olduğuna inanır. Bu kelime genellikle put perest şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı putperest şeklinde olmalıdır.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
Putperest inanışlarına meydan okuyan ve İslami teolojiye göre böyle inançların uygunsuzluğunu vurgulayan Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), "Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmayın" ayetini teyid ederek, putperestlikle herhangi bir biçimde bağlantı kurmaya karşı çıkmıştır.