Reislik Nasıl Yazılır? TDK ile Reislik Doğru Yazılışı Nedir?
Reislik nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Reislik doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Reislik nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Reislik doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
REİSLİK NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Reislik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Reislik nasıl yazılır? İşte, Reislik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
REİSLİK DOĞRU YAZILIŞI
reislik
REİSLİK KELİMESİNİN ANLAMI
Reislik, Türk toplumunda özel bir unvan olarak kullanılmaktadır. Beyler tarafından kullanılan bu unvan, beylerce verilip, iktidarın üst kademesini oluşturmaktadır. Buna göre reislik, birinci derecede olduğu kadar, iktidara üst düzeyde otorite veren bir unvandır. İlk olarak Orta Asya’da Türklerin önemli halklarını oluşturan Oğuzlar’da başlayan reislik unvanı, Türk halklarının bütün coğrafyalarına yayılmış ve bugün Türkmenistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkiye gibi ülkelerde kullanılmaktadır. Bunun dışında denizcilikte küçük tekne kaptanlığı anlamına gelir. Bu kelime genellikle reğislik şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı reislik şeklinde olmalıdır.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
“Zavallı adam ihtiyarlıkta sürünmesin diye bir kulüp açarak reisliğini ona verdiler.” – Falih Rıfkı Atay