Sağgörülülük Nasıl Yazılır? TDK ile Sağgörülülük Doğru Yazılışı Nedir?
Sağgörülülük nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Sağgörülülük doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Sağgörülülük nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Sağgörülülük doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
SAĞGÖRÜLÜLÜK NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sağgörülülük kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sağgörülülük nasıl yazılır? İşte, Sağgörülülük kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
SAĞGÖRÜLÜLÜK DOĞRU YAZILIŞI
sağgörülülük
SAĞGÖRÜLÜLÜK KELİMESİNİN ANLAMI
Basiretlilik anlamına gelir. “Sağgörülülük” kelimesinin doğru yazılışı “sağgörü” şeklindedir. “Sağgörü” kelimesi, “sağ” ve “görü” kelimelerinin birleşiminden oluşan bir türevidir.“Etimolojik köken” ise kelimenin dilimize hangi dil veya dillerden geldiğini ve kökeninin ne olduğunu açıklar. “Sağgörü” kelimesinin kökeni Türkçe’dir ve kökenine bakıldığında “sağ” ve “görü” kelimelerinin birleşiminden oluştuğu anlaşılır.“Türkçe dili içinde kullanımı” hakkında ise “sağgörü”, bir kişinin durumları ve olayları nesnel olarak, objektif bir şekilde değerlendirme yeteneği olarak tanımlanır. Sağduyu, hoşgörü sahibi olmak, başkalarına anlayışlı davranmak, empati yapmak, kararlarını ve davranışlarını düşünerek yapmak gibi anlamlara gelir. Sağgörülülük, bir kişinin çeşitli durumları anlama, empati kurma ve başkalarına anlayışlı bir şekilde yaklaşma yeteneği olarak görülür.Bu kelime, toplumsal ve bireysel ilişkilerde, iş dünyasında, siyasette ve her türlü iletişimde önemli bir kavramdır. Sağgörülülük, insanlar arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı olmasını sağlar ve çatışmaların çözümünde önemli bir rol oynar. Özellikle anlaşmazlık durumlarında sağgörülülük göstermek, tarafları anlama ve uzlaşma yolunu bulma konusunda destekleyici olabilir.