Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Stilist Nasıl Yazılır? TDK ile Stilist Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STİLİST NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Stilist kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Stilist nasıl yazılır? İşte, Stilist kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STİLİST DOĞRU YAZILIŞI

        stilist

        STİLİST KELİMESİNİN ANLAMI

        Stilist, moda ve giyim alanında kullanılan bir terimdir. Stilist, moda sektöründe çalışan ve modaya ilişkin giyim, görünüm ve akısının yaratılması için özel olarak yetişmiş profesyonellerin genel adıdır. Stilistler, dizaynlarla çalışarak modacıların fikirlerini modaya uygulamalarını, sanatçıların, sinema yıldızlarının veya moda ikonlarının giyim tarzlarını tasarlamalarını sağlarlar. Stilistler, modayı pekiştirecek fidelere sahiptir ve moda sektörüne moda danışmanı olarak adlandırılabilirler. Stilistler, moda endüstrisine farklı bir dinamik ve stil katarlar; özgün aksesuarlar kullanmak, kombinlemeler yapmak ve ayrıntılarını yönlendirmek için modelleri üretmek, markalara sınıfındaki en iyi görünümleri tasarlamak ve moda eğilimlerine tepki vermek ve modaya dayalı çalışmaların hazırlanabilmesi için ürünleri değerlendirmek gibi görevleri yerine getirirler.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Stilistler, moda sektöründe çalışanlar arasından en önemli kişilerdir ve ünlü tasarımcıların ve ya ünlülerin özel giyim stili oluşturmak ve geliştirmek için çabalar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sitilist