Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Uyurgezer Nasıl Yazılır? TDK ile Uyurgezer Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        UYURGEZER NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Uyurgezer kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Uyurgezer nasıl yazılır? İşte, Uyurgezer kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        UYURGEZER DOĞRU YAZILIŞI

        uyurgezer

        UYURGEZER KELİMESİNİN ANLAMI

        Uyurgezer kelimesi, bir uyku bozukluğu olan ve uyku sırasında hareket eden, konuşan veya bazen tuhaf davranışlar sergileyen kişiler için kullanılan bir terimdir. Tıp literatüründe somnambulizm olarak da adlandırılır.Uyurgezerlik genellikle çocukluk döneminde başlar ve ergenlikle birlikte azalır veya tamamen ortadan kaybolur. Ancak bazı yetişkinlerde de görülebilir. Uykunun derin uyku evresinde meydana gelen bir bozukluk olduğu düşünülmektedir.Uyurgezerler genellikle uykunun ilk yarısında, yani kişinin uyku döngüsünün derin uyku evresinde hareket etmeye başlarlar. Bu dönemde beyin hala uyku halinde olduğu için uyurgezerin hareketleri otomatik ve düşünce kontrolünden yoksundur. Uyurgezerler, yataktan kalkabilirler, odalarında dolaşabilirler veya hatta evin etrafında dışarıya çıkabilirler. Hatta bazen tehlikeli davranışlarda bulunabilirler, örneğin merdivenlerden inerken düşebilirler veya kendilerini kesici aletlere zarar verebilirler. Uyurgezerlik sırasında kişi, uyandırılmaya veya uyarılmaya genellikle tepki vermez ve uyandığında ne yaptığının farkında olmaz.Uyurgezerlik genellikle kısa süreli bir sorun olmasına rağmen, bazen kişinin günlük yaşamını etkileyebilir. Uyurgezerlere uyku hijyenine dikkat etmeleri önerilir. Yani düzenli uyku alışkanlıkları edinmeleri, uyku ortamını rahatlatıcı hale getirmeleri, stresi yönetmeleri ve uykuya dalarken rahatlama tekniklerini uygulamaları önerilir. Ayrıca uyurgezerliğin altında başka bir tıbbi veya psikolojik sorun yatıyorsa, bu sorunun tedavi edilmesi gerekebilir.Sonuç olarak, uyurgezerlik bir uyku bozukluğudur ve uyku sırasında hareket eden, konuşan veya tuhaf davranışlar sergileyen kişilerde görülen bir durumdur. Uyurgezerliğin nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte, uyku hijyenine dikkat ederek ve gerekirse tedavi yöntemlerinden faydalanarak bu durumun kontrol altına alınması mümkündür.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Uyurgezer olduğunu bilmiyordum.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • uyur gezer