Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Teknedeki vahşeti Sahil Güvenlik köpeği ortaya çıkardı! | Son dakika haberleri

        Kan donduran olay önceki gün İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir balıkçı barınağında ortaya çıktı.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre, 24 yaşındaki Hilmiye Tuğba Esgin'in cansız bedeni bir teknenin buzdolabında bulundu. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

        SAHİL GÜVENLİĞİN KÖPEĞİ KOKUYU ALDI

        Soruşturmaya devam edilirken, olayla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Cansız bedenin Sahil Güvenlik ekiplerine ait köpeğin koku almasıyla bulunduğu öğrenildi. Buna göre önceki akşam balıkçı barınağını gezen Sahil Güvenlik ekiplerinin köpeği koku aldı. Alınan koku üzerine ekipler olayı polise bildirdi. Bölgeye gelen polis ekipleri köpeğin koku aldığı buzdolabında Hilmiye Tuğba Esgin'in cesedini buldu.

        REKLAM

        TEKNE SAHİBİ, EŞİ VE BİR ÇALIŞAN GÖZALTINA ALINDI

        Olayla ilgili tekne sahibi Ş.A. (37), Ş.A'nın eşi ile teknede çalışan bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu devam ederken genç kadının cansız bedeni incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

        DELİCİ VE KESİCİ ALET İZİ YOK

        Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ön otopside genç kadının vücudunda kesici ve delici bir yara izine rastlanmadı. Cesedi bulunan Hilmiye Tuğba Esgin'in, boğularak mı yoksa başka bir nedenden mi öldüğü otopsiden sonra ortaya çıkacak.

        UYUŞTURUCU KIRINTILARI BULUNDU

        DHA'nın haberine göre de siyah poşetteki cesedin üzerine boya dökülmüş olduğu bildirildi. Boyanın cesedin kokmaması için dökülmüş olabileceği değerlendirildi. Teknedeki aramada ayrıca uyuşturucu madde metamfetamin kırıntıları ve uyuşturucu içmekte kullanılan bir düzenek bulundu.

        BAŞININ ARKASINDA VE BOYNUNDA YARA İZİ VAR

        Esgin'in ilk belirlemeye göre, boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Esgin başının arkasında ve boynunda yara izi olduğu belirlendi. Başındaki izin düşme ya da sert bir cisimle vurulması sonucu mu oluştuğu henüz belirlenemezken, boynundaki yara izinin ise boğulması sırasında oluştuğu üzerinde durulduğu bildirildi.

        "ONU ÇOK SEVİYORDUM, NASIL KIYARIM ONA"

        Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler tekne sahibi Ş.A., eşi B.A. ve teknede tamir işleriyle uğraşan K.B.A.'nın ilk ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Şüphelilerden Ş.A.'nın ifadesinde Esgin ile sevgili olduklarını kabul edip, "Onu çok seviyordum. Nasıl kıyarım ona? Ben öldürmedim" derken, eşi B.A.'nın da bu ilişkiden haberi olduğunu ancak kendisinin tekneye hiç gitmediğini söyledi. Öte yandan polisteki işlemleri süren şüpheliler hakkında ek gözetim süresi alındı.

        Fotoğraflar: İHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ