Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Instagram'a getirilen erişim engeli, dün akşam sona erdi! Ünlüler, Instagram'a koştu - Güncel Magazin Haberleri
        1

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, katalog suçlar kapsamında Instagram'a 2 Ağustos'ta erişim engeli getirmişti.
        Türkiye'nin katalog suçlardan duyduğu rahatsızlığın giderilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkilileri arasında yapılan görüşmeler, dün sonuca bağlandı.

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dün akşam yaptığı açıklamada; "Instagram yetkilileriyle yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibarıyla erişim engelini kaldıracağız" dedi.

        Instagram'a getirilen erişim engelinin dün saat 21.30'da kaldırılmasıyla milyonlarca kişi, hesaplarına yeniden ulaştı.

        Birçok kişi erişim engelinin olduğu 9 günlük süreçte çeşitli VPN aracılığıyla hesaplarına ulaşabiliyordu. O kişiler arasında birçok ünlü de vardı.

        Bazı ünlüler, Instagram'ın genel erişime açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

        2

        Tarkan: Gaziantep'ten merhabalar. Konser vardı. Süper bir konserdi, biraz önce bitti. Şimdi arabadayım, otele doğru gidiyorum. Öğrendim ki ben sahnedeyken Instagram açılmış. Ee gözümüz aydın, nerede kalmıştık?

        3

        Demet Akalın: Ee gözümüz aydın.