Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Uras isminin anlamı nedir? Uras ne demek, Uras Kuran'da geçiyor mu? Uras isminin analizi
        1

        Modern ve pek duyulmayan ancak yeni yeni popülerleşmeye başlayan isimlerden biri de Uras ismidir. Erkek çocukları için tercih edilen bu isim anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Uras isminin anlamı, Uras ne demek, Uras Kuran’da geçiyor mu, Uras isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Uras İsminin Anlamı

        İsimlerin bilinen ve bilinmeyen anlamları vardır. Her ismin anlamını bilemeyebiliriz. Bunun için de internet yardım alabiliriz. Anne ve baba adayları isimlerin anlamlarına ulaşmak ister. Bunun için yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilir. Çocuklarına koyulacak ismin anlamlı olması ebeveynler için önemlidir. Güzel anlamlar taşıyan isimleri tercih etmek isterler, kötü anlamlar taşıyan isimleri koymak istemezler. Bazı ailelerde modern isimleri çocuklarına koymak ister. Modern ve pek duyulmayan isimlerden biri de Uras ismidir. Uras ismi son dönemlerde popülerleşmeye başlayan bir isimdir. Birden fazla anlam taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Uras isminin anlamları şunlardır:

        • Talih, şans.
        • Dünya yiğidi.
        2

        Uras Ne Demek?

        İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. İsmi tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamdır. Bu sebeple de anne ve baba adayları isim seçerken titizlikle bu süreci yönetmektedir. Toplumumuzda ismin karakter üzerinde etkili olabileceği yönünden yaygın bir görüş bulunmaktadır. Bu sebeple de aileler ismin anlamına büyük önem vermektedir. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına ulaşım da kolaylaşmıştır. Bu sebeple ebeveynler internetten yardım alabilir. Uras ismi oldukça modern bir isimdir. Erkek çocuklarına verilen bu isim günümüzde yaygınlaşmaya başlamıştır. Uras ismi; talih, şans ve dünya yiğidi anlamlarına gelmektedir.

        3

        Uras Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler yeni doğacak bebekleri için isim seçerken farklı kıstaslara dikkat edebilmektedir. Bazıları ismin kökenine önem verirken bazıları kulağa hoş gelen, kolay telaffuzlu isimleri seçmektedir. Öncelikler farklı olmakla birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Bazı aileler ismin dini boyutunu da ele almaktadır. İsmin Kuran’da geçip geçmediğine dikkat etmekte ve Kuran’da geçen isimleri tercih etmektedir. Ancak Kuran’da yer almayıp birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Uras ismini çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler bu ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. Uras ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Uras ismini koymak caizdir.

        4

        Uras İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi konusu son dönemlerde yaygınlaşmaya başlamıştır. İsim analizi bir nevi karakter tahlili görevindedir. İsmin özeliklerini listelemektedir. Merak ettiğimiz bir ismin olumlu ve olumsuz özellikleri hakkında bilgi edinmemizi sağlamaktadır. Dilerseniz kendi isminizin de özelliklerini öğrenebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Belirledikleri ismin ne gibi özelliklere sahip olduğunu öğrenmek istemektedir. Uras ismini çocuğuna koymayı düşünen aileler bu ismin analizini araştırmaktadır.

        Gelişime ve yeniliğe açıklardır. Özgürlüklerinden taviz vermezler. Ticaret alanında da başarılıdırlar. İletişim kurmayı severler. Bir şeye sahip olmak istiyorsa o şey için çok çalışır ve elde ederler. Hayatlarında durağanlığa yer yoktur; heyecan olmasını isterler. Kimi zaman yanlış kararlar verirler ancak bundan pişmanlık duymazlar. Hayalperesttirler. Bazen hayal kırıklığına uğrayabilirler. Hareketli bir yaşam tarzını benimsemiş görünseler de yalnız kaldıkların da sakin bir yapıya bürünürler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ