Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 12 yerinden bıçaklayarak oğlunu öldürmüştü... Cani babaya ağırlaştırılmış müebbet

        İstanbul Fatih'te 5 Kasım 2017'de inanılması güç bir vahşet yaşandı. Eşi Neriman Türkoğlu ile ayrı yaşayan Nezir Türkoğlu, uzun süredir görmediği 10 yaşındaki oğlu Yiğitcan'ı hafta sonu için anneannesinden aldı. Nezir Türkoğlu, pazar akşamı Neriman Türkoğlu'nu arayarak, "Oğlunu öldürdüm, gel al" deyip telefonu kapattı. Polis evde bıçaklanarak öldürülmüş Yiğitcan'ın cansız bedenini buldu.

        Kaçıp, birkaç saat sonra da polise teslim olan cani baba, yine aynı 'Karım aldattı' senaryosuyla kendini savunarak, "Yiğitcan bana, 'Baba tuvalete kalktığımda annemi biriyle çıplak gördüm' dedi. Çılgına döndüm. Oğlumu öldürüp Neriman'ı arayıp çocuğu almasını söyledim" dedi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı 'kasten öldürmek' suçundan tutuklandı.

        #habericireklam#300x250#4060813#right#

        KARAR ÇIKTI

        Baba Nezir Türkoğlu, "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istemiyle yargılandı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Nezir Türkoğlu getirildi. Anne Neriman Türkoğlu ise duruşmaya gelmezken avukatı hazır bulundu. 

        ACIM İÇİMDE 

        Duruşmanın karar aşamasına geldiğini belirten mahkeme heyeti, sanık Nezir Türkoğlu'ndan son sözlerini sordu. Sanık Nezir Türkoğlu, "Diyecek bir şeyim yok. Her şeye razıyım. Acım içimde" diye konuştu. Neriman Türkoğlu'nun avukatları ise sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanığın son sözlerinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

        AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

        Mahkeme, Nezir Türkoğlu'nu, oğlu Yiğitcan'ı öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanık hakkında ayrıca eşine ve çocuğuna yönelik daha önce gerçekleştirdiği hürriyeti tahdit ile çocuğuna yönelik kasten yaralama ve doğalgazla zehirleyerek öldürmeye teşebbüs suçlarından da 35 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetti. Mahkeme, sanık Nezir Türkoğlu'na verilen hapis cezalarında indirim uygulamadı. 

        BAKMADAN GEÇME