Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Yargıtay'dan emsal karar... Müşteri gibi davranan polisin delilleri geçersiz sayıldı!

        Ankara'da müşteri gibi giderek masaj salonuna baskın yapan polisin delilleri geçersiz sayıldı, sanıklar beraat etti. 

        Olay, Ankara'da 2015 yılında yaşandı. Fuhuş ihbarı alan polis, müşteri gibi masaj salonunu aradı ve randevu aldı. Daha sonra gizli soruşturmacı olarak salona gitti. Baskında mekan sahibi ve fuhuş yaptığı iddia edilen 3 kadın gözaltına alındı. 

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, zanlılar hakkında fuhuşa teşvik, fuhuş için aracılık ve yer temin etmekten 4 yıla kadar hapis istemiyle ve adli para cezası için dava açtı. Ancak Ankara 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi.

        Kararda, polisin gizli soruşturmacı olarak görevlendirilmesi için savcının yazlı ya da sözlü iznini gerektiği belirtildi. Savcı izni olmadan elde edilen söz konusu delillerin hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Başsavcılık ise kararı temyiz etti. Dosyaya bakan yargıtay 19'ncu Ceza Dairesi Savcılığın itirazını esastan reddetti ve yerel mahkemenin beraat kararını onadı.

        Kolluk görevlisinin 'kışkırtıcı ajan' gibi hareket edemeyeceği ve önceden şüphelide bulunmayan suç kastı oluşturarak şüpheliyi suç işlemeye azmettiremeyeceği belirtildi. Savcılık, izni olmaksızın elde edilen delillerin hukuka aykırı olduğunun altını çizdi.

         

        BAKMADAN GEÇME