Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Facebook'tan yine yeni skandal! 14 milyon kullanıcı etkilendi

        Bir süredir veri skandalıyla çalkalanan, sosyal paylaşım sitesi Facebook yine bir hata yaptı.

        Yeni bir gizlilik ihlali, yine özür... Sosyal paylaşım ağı Facebook, yeni bir skandala daha imza attı. Açıklama Facebook'tan geldi. Sosyal paylaşım ağı, bu kez de bir hatadan dolayı, milyonlarca kullanıcının gizlilik ayarlarının değiştiğini duyurdu.  Ve bu hatadan yaklaşık 14 milyon kullanıcının etkilendiği belirtildi.

        18-27 MAYIS'TA YAPILAN PAYLAŞIMLARA DİKKAT

        Facebook kullanıcıları, paylaşımlarının kimler tarafından görülebileciğini kendileri ayarlayabiliyor. Ancak sitedeki hata nedeniyle, gizli olarak seçilen bir paylaşım, herkese açık hale gelmiş olabilir. Şirketin güvenlik ve gizlilik yöneticisi hata nedeniyle kullanıcılardan özür diledi. Bir de 18-27 Mayıs arasında yaptıkları paylaşımları kontrol etmelerini istedi. Kullanıcıların ayarları daha kolay yapabilmesi için de, gizlilik ayarlarını anlatan bir gönderi paylaştı.

        87 MİLYON KULLANICININ VERİLERİ PAYLAŞILMIŞTI

        Facebook bir süredir veri skandalıyla çalkalanıyor. Zira geçtiğimiz aylarda, Cambridge Analytica isimli şirketin 87 milyon Facebook kullanıcısının verilerini izinsiz kullandığı ortaya çıkmıştı. Analiz şirketi, verileri Trump'ın seçim kampanyası ekibine satmakla suçlanmıştı. Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Avrupa'da ifade vermiş, özür dilemişti. Ancak yaşanan skandalla birlikte pek çok kullanıcı tepki olarak Facebook hesabını kapattı.

         

        BAKMADAN GEÇME