Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Pilot yanlışlıkla 'kaçırılıyoruz' dedi! Özel timler baskın yaptı

        Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentindeki John F. Kennedy Havalimanı'nda büyük panik yaşandı. Nedeniyse pilot ile kule arasındaki bir yanlış anlaşılmaydı.

        Pilot yanlış alarm verdi. Özel timler uçağa baskın yaptı. Görüntüler Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinden... John F. Kennedy havalinanındaki bir uçak, Los Angeles'a doğru kalkışa hazırlanıyordu. Ancak tam o sırada kuleyle konuşan pilot, telsizde bir sorun olduğunu farketti. Bunu kuleye anlatmak istedi. Ancak yanlışlıkla havacılıkta "Kaçırılıyoruz" anlamına gelen bir kod kullandı. Üstüne üstlük telsiz tamamen bozuldu.

        Kule pilota ulaşamayınca alarm verdi. Ekipler uçak kaçırıldığında uygulanacak prosedürü hayata geçirdi. Terminalde kalkışa hazırlanan uçağın etrafını polisler sardı. Özel timler uçağa baskın yaptı. Yolcular ellerini havaya kaldırdı, uçakta arama yapıldı. O anlarda yolcular korku dolu anlar yaşadı. Ardından pilot cep telefonu numarasını bir kağıda yazdı, kokpitin penceresinden polislere gösterdi. Böylece polislerle telefonda konuşan pilot telsizin bozulduğunu söyleyebildi. Hayatın normale dönmesiyle herkes rahat bir nefes aldı. Telsizdeki arıza giderildi. Uçak iki saatlik bir gecikmeyle havalanabildi.

         

        BAKMADAN GEÇME