Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Biletix'e şok! Müşterilerinin bilgileri çalındı

        Türkiye’nin en büyük online bilet satış ve dağıtım şirketi Biletix müşterilerinin bilgileri çalındı. Biletix dün müşterilerine gönderdiği e-posta ile 2006’da tüm hisselerini sattığı ABD’li biletleme firması Ticketmaster kaynaklı bir veri sızıntısı olduğunu açıkladı. Eylül 2017 ile 23 Haziran 2018 tarihleri arasında bilet almış veya almayı denemiş olanlara gönderilen e-postada “Bazı müşterilerimizin kişisel verilerine ve ödeme bilgilerine tanımlanamamış üçüncü kişiler tarafından izinsiz olarak erişilmiş olabilir” denildi.

        İNGİLTERE’DE 40 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

        Şirket kendilerine dış kaynaklı hizmet sunan Inbenta Technologies’in sağladığı ve müşteri destek hizmetleri için kullandığı bir ürün üzerinde kötü amaçlı yazılımın Ticketmaster İngiltere tarafından 23 Haziran’da tespit edildiğini duyurdu. Ürünün Ticketmaster’ın tüm web sitelerinden anında kaldırılmasına rağmen bazı müşterilerin etkilendiği belirtildi. İspanya merkezli yapay zekâ firması Inbenta’nın ürünü, tüm Ticketmaster International web sitelerinde kullanılıyordu. İngiltere’de 40 bin abonenin bilgilerinin çalındığı belirtildi ancak Türkiye’de bilgileri çalınan aboneler konusunda bir açıklama yapılmadı. Açıklamaya göre Ticketmaster’ın global müşterilerinin yüzde 5’inden daha azını etkileyen sızıntıya Kuzey Amerika dahil değil. Ticketmaster’ın çatısı altında yer aldığı Live Nation ‘ın 86 milyon müşterisi bulunuyor.

        "ŞİFREYİ DEĞİŞTİRİP KARTINIZI TAKİP EDİN"

        Şirketten yapılan açıklamada müşterilerin şifrelerini değiştirmelerinin isteneceği bildirildi. Çalınan kredi kartı bilgileri için bankalarla görüştüklerini söyleyen Biletix yetkilileri müşterilere kart hareketlerini takip etmeleri önerisinde bulundu.

        Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun bu konuyu Habertürk TV'de değerlendirdi. Habertürk Manşet Programı'nda Mehmet Akif Ersoy'un "Kişisel veriler ve kart bilgileri çalınırsa ne olur?" sorusunu yanıtladı. Sanal dolandırıcılardan korunmanın yollarını açıkladı.

        BAKMADAN GEÇME