Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 7 ilde ortak acı... Şehitler son yolculuklarına uğurlandı

        Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesinde tankın isabet alması sonucu şehit olan 5 asker ile çıkan çatışmada şehit olan 2 asker son yolculuklarına uğurlandı.

        Şehitler için ilk tören Gaziantep Havalimanı'nda düzenlendi.

        Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu, bir yıl önce El Bab'ta şehit olan arkadaşının annesine destek olurken görüntülenmişti. Arkadaşından bir yıl sonra kendisi şehit düştü. Bu kez Şanlıurfa da onun için tören düzenlendi. Şehit teğmen gözyaşları içinde toprağa verildi.

        Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül'ün cenazesi Merzifon 5'inci Ana Jet Üssü'nde karşılandı. Fatma Nur Aygül, ağabeyinin üniformasını giyerek onu karşılamaya geldi. Şehit için memleketi Çorum'da tören düzenlendi.

        Sözleşmeli er Nurullah Seçen ise 22 yaşındaydı... Bir yıldır görevliydi... 40 gün önce ziyaret ettiği memleketi Konya'da "Afrin'e de gideceğim, şehit olursam daha ne isteyeyim" demişti. Şehit için düzenlenen törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Törene Burseya Dağı'ndaki havantopu saldırısında yaralanan ve aynı taburdaki takım komutanı Tankçı Uzman Çavuş Serkan Köroğlu da ayağı sarılı şekilde katıldı.

        28 yaşındaydı Uzman Çavuş Fırat Karaca... 7 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapıyordu. Memleketi Muş'ta düzenlenen törende Türkçe ve Kürtçe ağıtlar birbirine karıştı. Şehit açılan dev Türk bayrağıya son yolculuğuna uğurlandı.

        Uzman Çavuş Ufuk Aktağ 6 aydır görevdeydi... Evli ve bir çocuk babasıydı... 29 yaşındaki şehit için Giresun'da tören düzenlendi.

        Zeytin Dalı Harekatı'nda çıkan çatışmada şehit olan iki uzman çavuş da son yolculuklarına uğurlandı. Uzman Çavuş Bekir Evren için Osmaniye'de, Uzman Çavuş Selim Vurdal ise Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde tören düzenlendi. (AA-DHA)

         

        BAKMADAN GEÇME