Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Beyoğlu'nda tehlike sürüyor! Diğer binalar da her an yıkılabilir

        İstanbul, Sütlüce'de iskansız, ruhsatsız, temeli bile olmayan, yıkılan binanın etrafındaki 3 bina da mühürlendi. Kaçak olduğu belirlenen binaların sahipleri, İmar Barışı'ndan faydalanmak için başvuruda bulunmuş. Ayrıntılar Okan Ateş'in haberinde...

        Biri yıkıldı, üçü de risk nedeniyle boşaltıldı. Boşaltılan üç binanın da iskanı yok yani kaçak. İstanbul, Sütlüce'de yapımı devam eden otel inşaatının istinat duvarı çökünce, yan tarafındaki temeli bile olmayan bina saniyeler içinde yıkılmıştı. Ancak bölgedeki tehlike geçmedi. Çünkü yıkılan binanın etrafındaki 3 ev de zarar gördü. Evler polis tarafından mühürlendi. Yıkımın ardından bölgede bulunan bazı binaların yan tarafı ayrılmış durumda. O binaların da yıkılması içten bile değil.

        Sütlüce'deki yapılaşma 1994 yılından hemen sonra başladı, yani 1999 büyük Marmara depreminden hemen önce. Mahalledeki bir çok eski yapının iskanı yok. Mühürlenen binalar, İmar Barışı kapsamına giriyor. Bina sahipleri de düzenlemeden faydalanmak için başvurularını yapmış. Yıkılan binanın yaklaşık 30 metre ilerisine kadar etkisini göstermiş durumda. Çöküntü kaldırımları patlatmış ve yarıklar oluşmasına neden olmuş. Ayrıca buradaki vatandaşların iddiasına göre bu çatlaklar yıkıntı sonrası yaşandı.

        Tehlikedeki 3 bina hakkında bir detay daha ortaya çıktı. Mühürlenen binada yaşayan vatandaşlar, gece evlerine girip para ve ziynet eşyalarını almışlar. Beyoğlu Belediyesi, binanın ruhsatı ve iskanı bulunmadığını açıklamıştı. Bu sebeple yıkılan binanın yerine yenisinin yapılmasına izin verilmeyeceği öğrenildi. Otel inşaatının devam edip etmeyeceğine ise teknik incelemenin ardından karar verilecek.

        ÖZEL HABER: OKAN ATEŞ

         

        BAKMADAN GEÇME