Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Erdoğan: Salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını çok iyi öğrensinler

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Bolu ve Sakarya il kongrelerine katıldı.

        Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'ya sert mesajlar verdi. Suriye'de sahada eylemlere karşı müttefiklerin yeniden belirlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

        BU MÜCADELE BEDELSİZ OLMUYOR

        Müttefikimizi, hatta dostumuzu sahadaki eylemlere karşı yeniden belirledik. NATO'nun en güçlü üyesiyiz. Bize bir görev geldiğinde yeri geldi Somali, Balkanlar'da olduk. Şu anda Suriye'de bu olaylar yaşanırken, ey NATO sen ne zaman bizim yanımızda yer alacaksın. Sen ne zaman ortaya çıkacaksın. Ama maalesef şu ana kadar hala olumlu bir ses, söz yok. Aynı şekilde birtakım hususlarda çıkarlarımızın çakıştığı bazı güçlerle de ortak hareket etmenin yollarını aradık. Bu çabalarımız sırasında çok ciddi sıkıntılar ve engellerle karşılaştık. Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ'lıları derdest ettik. Şimdi de Afrin'de teröristlerden arındırdığımız bölge bin kilometrekareye yaklaşıyor. Bu mücadele bedelsiz olmuyor.

        HİÇBİR ZAMAN HUSUMETLE YAKLAŞMADIK

        Erdoğan, 12 ada ve enerji sahasında yaşanan gerginliklerle ilgili olarak "Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız" diyen Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’a da tepki gösterdi:

        Biz bu toprakları 1071'den beri, şehitlerimizin kanlarıyla yoğurarak, kendimize vatan kıldık. Anadolu'yu yurt edinmenin bedelini bin yıldır fazlasıyla ödedik, hala da ödüyoruz. Hafıza tazelemek isteyenler, gitsinler kendi yakın tarihlerine baksınlar. Boylarından büyük laflar edenler, gitsinler masal yerine önce iyi bir tarih kitabı okusunlar.  Sakarya Meydan Muharebesi'nde salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını, denize dökülerek nasıl terk ettiklerini çok iyi öğrensinler. Her zaman söylüyorum ancak burada bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyorum; bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yoktur. Ne komşularımıza ne de diğer ülkelere hiçbir zaman husumetle yaklaşmadık, yaklaşmıyoruz. Hiçbir ülke ile de ilişkilerimizi zedelemek istemiyoruz.

         

         

        BAKMADAN GEÇME