Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Erdoğan için 316 imzayla grup kararı

        AK Parti grup kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde aday gösterilmesi için 316 milletvekili imza verdi.

        Başbakan Bunali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Yıldırım, "Tam 12 kere milletin önüne gittik, millete hesap vermeye her zaman hazır olduk. AK Parti'nin 16 yıllık karnesi pekiyilerle dolu. Siz demokrasiye Türkiye'ye sahip çıktınız, Türkiye türbülansa düşmeden bugüne geldi. Son Başbakan olarak hepinize ülkem ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Büyük sorunları aşarak, büyük badireleri aşarak geldik. Kalleşlikler, ihanetler gördük. Saldırıları hep birlikte aştık. Ülkemiz üzerinde hesapları olan emperyalist tuzakları birlikte bozduk. Cumhurbaşkanımızın şahsında ülkemize saldırdılar. E- muhtıralarla, gezi operasyonlarıyla, 6-7 Ekim kalkışmasıyla, FETÖ, PKK kalleşliğiyle, 15 Temmuz darbe kalkışması ile mücadele ede ede bugünlere geldik. Milletin emanetine hep birlikte sahip çıktık. 16 Temmuz'da yaralarımızı sararak yolumuza kararlı bir şekilde devam ettik. Terörle başaramadıklarını, ekonomik terörle başarmak isteyenler bilsin ki, asla başaramayacaksınız."dedi.

        "NOTUNUZUN KIYMETİ HARBİYESİ YOK"

        S&P'nin Türkiye'nin notunu düşürmesine tepki gösteren Yıldırım, "Türkiye'nin gerçekleriyle uyuşmuyor. AK Parti'ye seçim sürecinde nasıl zarar verilebilir, bu hesaplanıyor. Rayting kuruluşları sizin notlarınızın bizim için bir kıymeti harbiyesi yoktur. Bizim için önemli olan milletin verdiği nottur." diye konuştu.

        "ASLA AYRIŞTIRAN OLMAYACAĞIZ"

        "16 yıllık başarımızı anlatacağız ama asla kibire kapılmayacağız" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

        "Bize bel bağlayan milletimizi hayal kırıklığına uğratmayacağız. Bugün belki de partimizin son grup toplantısına katılıyorum. Rabbime hamd olsun. AK Parti olarak geleceğin Türkiye'si için güçlü bir Meclis grubuna ihtiyacımız var. Ülkemizi küresel ve bölgesel saldırılara karşı, PKK'ya DEAŞ'a, FETÖ'ye karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Asla ayrıştıran olmayacağız, birleştiren olacağız. 81 milyonun hakkını koruyacağız. Bütün milletvekili arkadaşlarımızı şükranla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

        "MİKROSKOPLA ADAY ARAYA DURSUNLAR"

        Yıldırım, "24 Haziran Türkiye için tarihi bir karar günüdür" dedi ve şöylle devam etti:

        "24 Haziran'da güçlü iktidar için milletimize başvuracağız. Kirli oyunları milletimizle birlikte bozacağız. Bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir bu çatı çökmez. Bizim ittifakımız aziz milletimizdir. Bu ittifak Yenikapı ruhunun iktidarıdır. Birileri mikroskopla cumhurbaşkanı adayı araya dursun, birileri kirli pazarlıklarla vekillerini piyasaya sürsün. Yarın adayımızın müraacatını yapacağız. Yarın MHP Genel Başkanı ile birlikte YSK'ya giderek cumhurbaşkanı adayımızı teslim edeceğiz." dedi.

         

        REKOR BAŞVURU 

        Başbakan Yıldırım, AK Parti'ye, 5 bin 997'si erkek, bin 332'si kadın olmak üzere 7 bin 329 milletvekili aday adayının başvurduğunu, bunun bir rekor olduğunu da sözlerine ekledi. Bu konudaki detayları ise AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun aktardı. Sorgun 24 Nisan'da başlayan adaylık sürecinin dün akşam 19:00 itabiriyle sona erdiğini belirtti. 24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Seçimi'ne yönelik, "Toplamda 7 bin 329 müracaat söz konusu oldu. Bunun 5 bin 997'si erkek, bin 332'si bayan. Başvuranlardan 498'i engelli, 468'i 18-25 yaş arası genç." dedi.

        #habericireklam#300x250#4060812#right#

        AK Parti'ye milletvekilliği aday adaylığı için yapılan başvuruların ulaştığı sayının "Türkiye'nin siyaset tarihinde bir rekor olduğunu" belirten Sorgun, "AK Parti kendi rekorunu kırmıştır. Mukayese ettiğimizde 1 Kasım seçimlerinde toplam müracaat sayısı 3 bin 702, 7 Haziran'da ise 6 bin 239 idi." diye konuştu.

        Sorgun, 1 Kasım seçimlerini iki kat aşan sayıda müracaat olduğuna dikkati çekerek, "Aday adaylarımızın yüzde 18'ini bayanlar teşkil etmektedir. Bu 1 Kasım'da yüzde 15,18'di." ifadelerini kullandı.

        Bunun, AK Parti'ye güvenin sürdüğünün en büyük delili olduğunu dile getiren Sorgun, aynı zamanda başvuru oranının yüksekliğinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun liderliğindeki ekibe güvenin tezahürü olduğunu söyledi.

        #habericireklam#300x250#4060812#left#

        Sorgun, başvuru sayılarını "yeni bir zafer ışığı" olarak algıladıklarını, bütün illerden milletvekili aday adaylığı başvuru dosyalarının teslim edilmeye başlandığını bildirdi.

        Milletvekili aday adaylarının özellikleri tasnif edilerek değerlendirileceğini aktaran Sorgun, "Milletvekillerimizden başvuru yapanların sayısı 293'tür. Şu an itibariyle 23 milletvekilimizin başvurusu söz konusu değildir." dedi.

        TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK

        Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, cumartesi günü  temayül yoklamasına başlayacaklarını söyledi. Temayül yoklamalarının İstanbul'da pazartesi, Ankara ve Kayseri'de pazar günü yapılacağını açıklayan Sorgun, temayül yoklamalarının tasnifi akabinde değerlendirme komisyonlarının çalışmalarına başlayacağını anlattı.

        Sorgun, genel başkan yardımcılarının başkanlığındaki 14 alt komisyonun çalışmaya başlayacağını, ardından ara komisyonun, 14 alt komisyonun değerlendirme raporuyla birlikte çalışmasını sürdüreceğini, son olarak da AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst komisyonun değerlendirmelerini yaparak, 21 Mayıs günü AK Parti aday listesinin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edileceğini kaydetti.

        #habericireklam#300x250#4060812#right#

        Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmayan AK Parti'li milletvekillerinin "farklı bir beklenti içinde" olduğuna yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine, Sorgun şu ifadeleri kullandı:

        "AK Parti bir ideolojisi partisi değilse de ideal partisidir. Burada hangi birimizin, kimin ne olduğu, ne olacağı önemli değil. Bu konuda arkadaşlarımızın değerlendirmesi, partimizin üst kurullarında ve nihayet Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesiyle nihai şeklini almış olacak. Bu yönüyle hiçbir arkadaşımız özel bir beklenti içerisinde olmaz. Bazı arkadaşlarımız kendileri çok daha önceden gelip, artık memleketlerine dönmek istediklerini, yeterince çalışma yaptıklarını ve gençlere yol açmak istediklerini ifade ettiler. Bu yönüyle değerlendiriyoruz. Yoksa hiçbir arkadaşımız, bir beklenti içerisinde olduğu için başvurmamış değildir."

        BAKMADAN GEÇME