Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video HGS-OGS cezalarında indirim!

        Köprü ve otoyol geçiş ihlallerine verilen cezalar yüzde 60 oranında azalacak. Çiftçilerin tarımda kullandıkları su ve elektrik borcu, alacağı destekleme priminden kesilecek.

        Bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair teklif AK Parti'li vekillerin imzasıyla Meclis'e sunuldu. Buna göre, köprü ve otoyollarda geçiş ücreti ödemeden çıkış yapan araç sahiplerine geçiş ücretinin 10 katı değil 4 katı ceza kesilecek. Yani cezada yüzde 60 indirime gidilecek. İhlalli geçiş yapan yabancı plakalı araçların 15 gün içinde ülkeyi terk etmeleri halinde, 15 günlük ödeme süresi geçtikten sonra yapılacak çıkışlarda geçiş ücreti ile birlikte idari para cezası tahsil edilebilecek.

        Teklifin bir diğer maddesi ise, milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiriyor. Bu değişiklik ile birlikte Devlet Su İşleri, çiftçinin tarımsal sulamada kullandığı su ve elektrik borcunu hesaplayacak ve bankaya bildirecek. Borç miktarı çiftçilerin destekleme ödemelerinden kesilerek elektrik ve suyu sağlayan özel veya kamu şirketine ödeme gerçekleştirilecek..

        Teklifte başkent Ankara'yı da yakından ilgilendiren bir madde yer alıyor. Buna göre, Ankapark'ın üzerine inşa edildiği Atatürk Orman Çiftliği arazisi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 29 yıllığına bedelsiz olarak tahsil edilecek. Bu alanda, hayvanat bahçesi, tema park rekreasyon alanları ile ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılayacak işletmeler inşa edilebilecek. Belediye eğer isterse bu alanları yine 29 yıllığına üçüncü şahıslara da kiralayabilecek.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara 50 bin lira cezası verilmesine ilişkin düzenlemenin yürürlük tarihi ise 1 Temmuz 2028 yerine 1 Temmuz 2019 olarak değiştirilecek.

         

        BAKMADAN GEÇME