Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Konserve kutularıyla yürüyordu! Suriyeli Maya ilk adımlarını attı

        8 yaşındaki Suriyeli Maya Meri'nin doğar doğmaz bacakları kesildi. Maya'ya kendisi gibi engelli babası konserve kutularından protez bacak yapmıştı. Türk Kızılayı tarafından Türkiye'ye getirilen Maya'ya protez bacakları takıldı ve ilk adımlarını attı.

        8 yaşındaki Maya Meri, doğuştan hem ellerinden hem de bacaklarından rahatsızdı. Doğar doğmaz bacaklarınının dizden aşağısı kesildi.. O daha bir yaşındayken Suriye'de iç savaş başladı. Evlerini terk eden Meri ailesi, İdlib'teki kampa sığındı. Maya'nın babası da kendisi gibi engelliydi. Kızının yürüyebilmesi için kızına konserve kutulardan protez bacak yaptı.

        Maya bu şekilde okula gitmeye başladı. İşte o teneke protezler sayesinde dünya Maya'yı tanıdı. Türk Kızılayı Maya ve ailesine sahip çıktı. Protez Uzmanı Mehmet Zeki Çulcu'nun tedaviyi üstlenmesinin ardından, Maya ve babası, Türk Kızılayı tarafından İstanbul'a getirildi.

        Önce muayeneleri yapıldı. Protez için ölçüler alındı. Ve Maya protez bacaklarıyla ilk adımını attı. Tedavi süreci yaklaşık 3 ay sürecek. 3 ayın sonunda Maya protez bacaklarına kavuşacak.

        BAKMADAN GEÇME