Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Türkiye yönetiminde yeni sürece giriliyor! İşte adım adım o yenilikler...

        Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeni bir döneme giriliyor. Kelimenin tam anlamı ile Türkiye'yi tepeden tırnağa bir değişim bekliyor. Bu yeni kabineden yeni başkan yardımcılarına ve meclis yönetiminden bürokrasiye kadar her alanda kendini gösterecek. İşte adım adım bundan sonraki süreçte yaşanacak o değişiklikler...

        Yeni hükümet kurulacak, Meclis yeni başkanını seçecek. AK Parti kongresini yapacak parti vitrinini yenileyecek. İşte 2018 yazında Türkiye'yi ve AK Parti'yi bekleyen kritik başlıklar... Çıkarılan yetki kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum için harekete geçilecek. Bakanlık sayısı 16'ya düşürülecek, bazı bakanlıklar birleştirilecek. Cumhurbaşkanı yardımcısı sayısı iki ya da en fazla üç olacak.

        YENİ OLUŞTURULACAK  9 KURULUN BAŞKANI BELİRLENECEK

        Ekonomi-yerel yönetimler-güvenlik ve dış politika başta olmak üzere yeni oluşturulan 9 kurulun başkanı belirlenecek. Finans, insan kaynakları, teknoloji ve yatırım ofisleri için de yeni görevlendirlemeler yapılacak. Bürokratik yapı da değişeceği için cumhurbaşkanıyla gelip gitmesi öngörülen büyükelçi, vali ve genel müdür düzeyindeki bürokratlar da yenilenecek. Meclis yönetimi de yeniden belirlenecek. Meclis başkanı seçilecek. Başkanlık divanı üyelikleri belirlenecek.

        MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULU YENİDEN ŞEKİLLENECEK

        Yeni görevlerdirmeler sadece Meclis ve kabinede olmayacak. Parti vitrini de yenilenecek. Bunun için AK Parti 6. Olağan Kongresi'ni yapacak. Önce Merkez Karar ve Yönetim Kurulu sonra da o isimler arasından A takımı yani Merkez Yürütme Kurulu belirlenecek. Yani yeni dönemde yeni bir sistemle birlikte yönetim kadroları değişecek, yeni yüzler de olacak.

         

        BAKMADAN GEÇME