Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Yürüyerek Türkiye'ye gelen Afganlar sınır dışı ediliyor

        Kaçak yollarla Türkiye'ye gelen Afgan göçmenler sınır dışı edilmeye devam ediyor.

        Afganistan, İran, Türkiye yürüyerek geçilen umut yolu... Kimi zaman aç susuz, kimi zaman da uykusuz. Yeni bir hayat için çıkılan yolculuk Erzurum ve İzmir'de son buluyor. Yakalanan Afgan göçmenlerin yolculuğu çoğu zaman Geri Gönderme Merkezi'ne bitiyor. Afgan göçmenler gruplar halinde ülkelerine gönderiliyor.

        Türkiye son dönemlerde Afgan göçmenler için umutlarına açılan kapı haline geldi. İran'dan Türkiye, oradan da Erzurum'a yürüdüler. Erzurum'dan da otobüslerle batı illeri ve İstanbul'a İzmir'e geçtiler. Ancak kimi daha sınırda kimi de çalışmak için gittikleri illerde yakalandı. Öyle ki geçen haftalarda Erzurum'da 600'den fazla Afgan sınır dışı edildi.

        324 GÖÇMEN DAHA TARİFESİZ UÇAKLA KABİL'E GÖNDERİLDİ

        İzmir'de de yüzlerce Afgan göçmen güvenlik güçlerince yakalandı. İzmir ve Aydın valilikleri il göç idaresi müdürlüklerine teslim edilen 324 kişinin sınır dışı işlemleri tamamlandı. Otobüs ve minibüslere bindirilen göçmenler İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na götürüldü. Göçmenlere önce üst ve valiz araması yapıldı. Ardından 324 Afgan tarifesiz uçuşla Afganistan'ın başkenti Kabil'e gönderildi.

         

        BAKMADAN GEÇME