Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ukrayna - Rusya savaşı kapıda mı? EDAM Direktörü Sinan Ülgen yorumladı

        ABD’deki tarihi kongre baskını ile başlayan 2021 yılı, Taliban’ın Afganistan’a geri dönüşü, Merkel ve Netanyahu’nun vedaları, COVID-19 varyantları ve siyasi gerilimlerle dolu bir yıl olarak devam etti. 

        Ancak asıl gündem, 2021 yılının sonlarına doğru iyice tırmanan Rusya - Ukrayna krizi oldu. ABD Rusya’nın 2022 yılında Ukrayna’yı işgal etmesini öngördüğü istihbarat raporlarına Rusya ısrarla karşı çıksa da uydu görüntüleri sınırdaki askeri yığınağı gözler önüne serdi. ABD ve Avrupa’nın Ukrayna’ya desteği ile de gerilim iyice tırmandı. Geçtiğimiz haftalarda ABD ile Rusya arasında krizi çözüme kavuşturma konusunda görüşmeler gerçekleşse de beklendiği gibi sonuç çıkmadı. 

        Peki 2022 yılında bu kriz daha sürecek mi? Avrupa, ABD ve Türkiye’de hangi başlıklar öne çıkacak? Dış politikada neler bekleniyor? Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) Direktörü Sinan Ülgen dış politikaya dair 2022 beklentilerini Haberturk.com’a açıkladı.

        BAKMADAN GEÇME