Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Magazin Joker-İkili Delilik, Yaren Leylek sinemada; CRR Senfoni Orkestrası sezona başlıyor

        2019’daki ilk filmin ardından “Joker” karakterinin yeni filmi Joker: İkili Delilik bu hafta vizyona giriyor ve izleyicilere hem psikolojik hem de görsel anlamda sarsıcı bir deneyim sunuyor. Her sene Bursa’ya gelip Adem Amca ile buluşan Yaren Leylek’in hikayesi beyaz perdeye taşınıyor. Filmin başrollerini Buğra Gülsoy, Seçkin Özdemir ve Hande Doğandemir paylaşıyor. Haftanın komedi filmi Leydi Di’de kendisini bir anda dolandırıcılık planının içerisinde bulan dürüst bir adamın hikayesini konu ediniyor. Erkan Kolçak Köstendil’in senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı Tezgah filmi de bu hafta vizyona giren filmler arasında yer alıyor. Pırıl: Sayıların Gizemi, çocuklar için animasyon film seçeneği olarak öne çıkıyor. 

        İKSV’nin her sene düzenlediği Film Ekimi başladı. Bu sene İstanbul’un dışında Diyarbakır, Ankara ve İzmir’de de düzenlenecek. Film Ekimi, 4 - 13 Ekim arasında İstanbul’da, 10 – 13 Ekim’de Diyarbakır’da, 17 – 20 Ekim’de Ankara’da, 24 – 27 Ekim’de İzmir’de olacak. Ayrıca 5 Ekim’de 61. Uluslararası altın Portakal Film Festivali başlayacak ve 12 Ekim’e kadar sürecek.

        Maximum Uniq’te 6 Ekim’de ‘Hücreler’ oyunu sahnelenecek. Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası 5 Ekim’de sezonu açıyor. Dünyanın en genç kadın orkestra şefi Nil Venditti, CRR'nin daimi şefi oluyor. Harbiye Açık Hava'da 4 Ekim Yıldız Tilbe, 5 Ekim - Semicenk, 6 Ekim - Gökhan Çınar, 7 Ekim - Mustafa Sandal & An Apic Symphony, 8 Ekim - Hande Yener, 9 Ekim Mabel Matiz, 10 Ekim - Kenan Doğulu konserleri var.

        10 Ekim'de İstanbul Modern’de Ercan Kesal söyleşisi olacak. Kesal "hikâye anlatıcılığı"nı konuşacak. 12 Ekim Cumartesi günü 17:00'de Arter Kütüphanesi'nde Gündüz Vassaf söyleşisi olacak. İki söyleşi de ücretsiz olacak. İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde yeni sergi ‘Tat ve Sanat: Lezzet Resimleri sergisi başladı.

        BAKMADAN GEÇME