Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bodrum'da dehşet: 1 ölü

        Ali BALLI / BODRUM (AHT)

        Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde ünlü Barlar Sokağı üzerinde bulunan 3 katlı bir otelde çıkan yangında 1 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı.

        Yangın, sabaha karşı saat 05.30 sıralarında Barlar Sokağı'nda bulunan 3 yıldızlı Baraz Otel'de meydana geldi. İddiaya göre yangın otelin zeminindeki restoran bar bölümünde başladı. Masa ve sandalyelerin bir anda tutuşmasıyla alevler kısa sürede tüm oteli sardı. Vatandaşların ihbarıyla Barlar Sokağı'na sevk edilen itfaiyenin yangına müdahale etmesine karşın alevler yaklaşık 1 saat boyunca kontrol altına alınamadı. Otelde kalan 14 müşteri ve 8 personel tam bir can pazarının ortasında kalırken, bazı müşteriler ayakkabılarını bile giyemeden sokağa fırladı. Yangın söndürme çalışmaları Bodrum'a tatile gelen yerli ve yabancı turistler tarafından korkuyla izlendi. Otelin üst katlarında mahbur kalanlar itfaiyenin yangın merdivenleriyle kurtarıldı.

        Yangının kontrol altına alınmasının ardından yapılan incelemede restoranın bulunduğu zemin katta bir erkeğe ait yanmış ceset bulundu. Yapılan araştırmada, ölen kişinin İzmir'de Özen Taş adlı firmada çalışan ve 6 arkadaşıyla birlikte Bodrum'a tatile gelen 32 yaşındaki Orkun Horozoğlu olduğu tespit edildi. Orkun Horozoğlu'nun cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Orkun Horozoğlu'nun arkadaşı Emre Ünlü, yangını fark ettikten sonra kaldıkları odadan çıkamadıklarını ve itfaiyeyi beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Ne camdan, ne de kapıdan kaçma imkanı bulamadıklarını ifade eden Ünlü, şöyle konuştu: "Biz, 6 arkadaş tatil için Bodrum'a geldik. Orkun ve birkaç arkadaş 2 gün önce gelmişlerdi, biz de Milas'a uğradıktan sonra dün geldik. Yangında yaşamını yitiren arkadaşımız evli ve 2 kız çocuğu sahibiydi. Daha dün yanımda kızlarıyla konuştu. Henüz ailesine haber veremedim. Nasıl verebilirim ki, bu çok ağır bir yük. Hepimiz çok üzgünüz. Çok iyi bir arkadaşımızı kaybettik. Böyle bir şey yaşayacağımız hiç aklıma gelmezdi."

        AMBULANS HELİKOPTER GELDİ

        Dumandan zehirlenen ve vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Selim Bağrıyanık, Aydın Ünlü, Aykut Ünlü, Emre Burak Ünlü, Begüm Arpacıoğlu, Eren Çakıroğlu, Sertan Girgin, Şirin Çilengil, Orhan Yılmaz, Arzu Cengiz ve Işık Baranok ile itfaiye eri Mehmet Yıldız ise 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesi sonrası ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Bodrum İlçe Halk Kütüphanesi eski Müdürü olan 60 yaşındaki, 1 çocuk ve iki torun sahibi Işık Baranok, vücudunda yüzde 50 oranında yanık bulunması nedeniyle ambulans helikopterle İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Otelde müşteri olarak kalan Baranok'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

        "KAPIYI AÇTIM ALEVLERLE KARŞILAŞTIM"

        Ankara'dan Bodrum'a tatile gelen Şirin Çilengil (56) ise kaldırıldığı Bodrum Devlet Hastanesi'nde korku dolu anları anlattı. Çilengil, "Uyuyordum, yangın var diye bağırdıklarını duydum, kapıyı açınca alevlerle karşılaştım. Bir müşteri elimden tuttu, göz gözü görmüyordu. Odadan ve otelden nasıl çıktığımı, sokağa kendimi nasıl attığımı hatırlamıyorum" dedi.

        İŞLETMECİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

        Mülkiyeti Bodrum Belediyesi'ne ait olan 26 odalı ve 52 yatak kapasiteli otelin 1984 yılından bu yana işletmeciliğini yapan Mehmet Gökbel, yangın söndürme çalışmalarını sırasında sinir krizi geçirdi. Sağlık ekiplerinin sakinleştirici verdiği Gökbel, "35 yıllık turizmciyim, hayatımın en büyük kabusunu yaşıyorum. Otelde yenilemeler yapacaktık. Çok üzgünüm ne diyeceğimi bilmiyorum. Keşke ben ölseydim de insanların başına bir şey gelmeseydi" dedi.

        Olay yerine gelen Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Kaymakam Feridun Cemal Özdemir ve İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay da yangın hakkında bilgi aldı. Başkan Kocadon, "Turizm sezonunun başında yaşanan bu olay hepimizi üzüntüye boğdu. Hızla müdahale edip söndürülen yangının diğer işletmelere sıçramaması sevindirici" diye konuştu. Otelin bar ve restoran bölümündeki zemin katında Cumartesi günü ses ve elektrik sistemiyle ilgili yenileme çalışmaları yapıldığı ve yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        Yangınla ilgili otelin işletmecisi ve restoran sorumlusu tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ