Antalya şehidini uğurladı
Dicle'de düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma er son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen terörist saldırı sırasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma er Cemal Yalın (20), ailesi, sevdikleri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.
BÜLENT TATOĞULLARI / ANTALYA (AHT)
21 Mayıs'ta Zonguldak'ta vatani görevine başlayan ve askerlik görevine 10 gün önce geldiği Diyarbakır'da devan eden şehit jandarma er Cemal Yalın'ı, Antalya'nın Kepez İlçesi'ndeki evinin önünde yüzlerce vatandaş Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile karşıladı. Anne Düriye Yalın'ın' Kuzumu getirin bana' feryat etti. Cenaze aracındaki oğlunun tabutunu görünce sinir krizleri geçiren anne Düriye Yalın, oğlunun bavulunu görünce baygınlık geçirdi. Şehit erin özel eşyalarının bulunduğu bavul, yakınları tarafından teslim alınırken, baba Akif Yalın ise metanetini korudu.
Kalabalık tarafından evinin önünde dualarla karşılanan şehidin cenazesi daha sonra için Muratpaşa Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına, şehidin ailesi, akrabaları, arkadaşları ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, askeri ve mülki yetkililerle çok sayıda vatandaş katıldı.
Askere göndereli henüz 4 ay olan oğlunun şehit haberinin ardından güçlükle ayakta kalabilen baba Akif Yalın, cenaze töreni sırasında oğlunun tabutunu bekleyen askerin terini sildi. Annesi Dürüye Yalın ise tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. Acılı anne, tabutun yanında ağıtlar yakarak, "Uzaksın sen bana artık uzak. Tuzak mı kurdular sana tuzak ah oğlum. ?annem ağlar' demedin mi oğlum" diyerek gözyaşı döktü.
Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikel de tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Muratpaşa Camii ve çevresinde toplanan 10 bin kişi şehidin cenazesi top arabasına konduğu sırada, "Şehitler ölmez vatan bölünmez. Şehidim hakkını helal et. Kahrolsun PKK" sloganları attı. ''Bozkurt işareti'' yapan yaklaşık 20 kişilik bir grup da hükümeti protesto ederek, istifaya çağırdı. Şehit askerin cenazesi daha sonra Uncalı'daki şehitlikte toprağa verildi.