Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıllara meydan okuyan, lüks ve kaliteden taviz vermeyen dünyadaki en önemli markalardan biri olan Louis Vuitton yıllar boyu sürdürdüğü başarı grafiğiyle rakipsizliğini koruyor. İşte sizlere Louis Vuitton'un valiz ve çanta tasarımlarıyla başlayan başarı öyküsü

        Louis Vuitton Malletier, bilindik adıyla Louis Vuitton veya kısaltılmış haliyle LV, 1854 yılında Louis Vuitton tarafından kurulan Fransız moda şirketi. İlk mağazasını Paris'te açan Louis Vuitton o yıllarda moda dünyasında büyük ses getirireyi başarmış. 20. yüzyıla damgasını vuran marka, lokasyonlarını genişletmiş ve finansal açıdan büyük kazanç sağlamaya başladı. Louis Vuitton dünyadaki en eski moda şirketlerinden biri ve ilk zamanlar Versace, Hermes, Gucci, Dolce&Gabbana, Burberry, Dior, Chanel, Fendi, Armani, Prada ve diğer benzeri lüks markalarla yarışa girmiş, aslında Louis Vuitton markası'nın onlardan tek farkı benzersiz logosu. Tüm dünyada o meşhur Louis Vuitton logolu tasarımlar her zaman büyük ilgi görüyor. Louis Vuitton aslında büyük bir tasarım şirketi ve babamdan oğula geçen hükümdarlık sistemine sahip. Louis Vuitton ölünce yerine oğlu George Vuitton o ölünce de oğlu Gaston-Louis Vuitton şirketin başına geçmiş ve nesilden nesile geçen zanaatkarlık anlayışı süre gelmiştir. 


        Valiz tasarımıyla başladı

        Lüks denince akla gelen tek marka olan Louis Vuitton ilk çanta ve valiz tasarımlarıyla moda dünyasında adını duyurdu..Amaç seyahat edenlerin her türlü ihtiyacını karşılama tutkusu. Eskiden insanlar daha çok gemi, tren ve araba yolculuğu yaptıkları için Louis Vuitton'nun aklına valiz fikri gelmiş ve büyük yolculuk çantaları, dayanıklı ve kullanışlı valizler tasarlamaya başlamış. El işçiliği ile üretim yapan firmanın en önemli özelliği ürünlerinin dayanıklı olması. Sanayi devriminin ardından, değişen seyahat alışkanlıklarına kaliteli çözümler bulmak için üretime başlayan marka tasarıma başladığı yıllardan itibaren başarı grafiğini hep yükseklerde tutmuş. Şimdilerde bavul tasarımlarının yanı sıra gelişen teknolojiye de ayak uyduran marka, küçük aksesuar çantaları, laptop çantaları, makyaj çantaları, köpek çantaları, pasaport kılıfları, golf çantaları, valizleri kadar ilgi görüyor. Sadece çantalarıyla değil,gözlük, mücevher, ayakkabı, şapka ve erkek aksesuar koleksiyonuyla da Louis Vuitton en çok tercih edilen markaların başında geliyor.


        Meşhur monogram çantalar

        Louis Vuitton aslında dünya çapındaki en başarılı ve en popüler çanta tasarımlarına sahip bir marka. Şimdilerde oldukça moda olan monogram kanvas çantalarını Louis Vuitton'ın oğlu George 1896 yılında tasarlamış. Lüks ve kaliteli aksesuarlarıyla bilinen Louis Vuitton monogram çantalarıyla bir ikon haline gelmiş. Bu çantaların özelliği elastik, rahat ve oldukça kullanışlı olması. Yüzde 100 su geçirmez deriden yapılan monogram çantalar yıpranmalar karşı dayanıklı. Her çanta birgün eskiyebilir ancak Louis Vuitton bu özel tasarım monogram çantaları yıllar boyu kullanılabilen çok kaliteli çantalardır.

        Marc Jacobs'la gelen yükseliş

        Louis Vuitton markası kurulduğu yıldan beri sahip olduğu profesyonel ve uzman kadrosuyla tasarım adına her zaman harikalar yaratmayı başardı. 1997 yılında Newyork'lu tasarımcı Marc Jacobs Louis Vuitton markasını daha da yükseklere taşıdı, ünlülerle ve diğer başarılı tasarımcılarla yaptığı işbirliğiyle markaya yeni bir soluk getirdi.

        Yıllarla Louis Vuitton

        İlk Louis Vuitton mağazası 1853 yılında Paris'te açıldı.

        1885 yılında Louis Vuitton İngiltere, Londra'da mağazasını açmıştır.

        1892 yılında Louis Vuitton ölmüştür.

        1896 yılında Luis Vuitton şirketi efsane Monogram Kanvas çantalarını çıkarmıştır.

        1989 yılından itibaren marka dünya çapında 130 tane mağaza açmıştır.

        1997 yılında Marc Jacobs markanın sanat direktörlüğü'nü üstlenmiştir.

        1998 yılında Louis Vuitton markası ‘pret a porter' adındaki ilk kadın-erkek koleksiyonu'nu çıkarmıştır.

        1999 yılında Mini Monogram koleksiyonu tanıtılmıştır.

        2000 yılında Afrika ve Fas'ta Louis Vuitton mağazaları açılmıştır. 


        Reklam kampanyaları

        Louis Vuitton markası geçmişten beri her zaman koleksiyon tanıtımlarını dünyanın en çok tanınan ünlüleriyle gerçekleştiriyor. Dünyaca ünlü mankenlerle, sporcularla, aktör ve aktrist'lerle çalışan Louis Vuitton markası en son reklam kampayasını Madonna ile gerçekleştirdi. Steffi Graf, Andre Agassi, Gisele Bündchen, Catherine Deneuve, Jennifer Lopez ve Scarlett Johansson Louis Vuitton ile çalışan ünlülerden birkaçı.

        Diğer Yazılar