Biz kaldırıyoruz, Çinliler okutuyor..
Çin Halk Cumhuriyeti’nde Atatürk’ün hayatının ve devrimlerinin okullarda ders olarak okutulduğunu biliyor muydunuz? Lise ikinci sınıf tarih kitabında, bakın Atatürk ve Türkiye hakkında neler anlatılıyor:
Birinci Dünya Savaşı ile yenilen ülkeler arasında bulunan Türkiye, savaştan sonra emperyalist ülkelerin istila ettiği hedef bir ülke oldu.
Türk halkı, önderi ve yurtsever komutanı Mustafa Kemal Atatürk ile ülkenin bağımsızlığını kazanmak için çalışıyordu. Mustafa Kemal liderliğindeki yurtsever grup, padişahtan ayrılarak Nisan 1920’de milli bir hükümet kurdu.
O yıl padişah, ittifak devletleriyle Sevr Anlaşması’nı imzaladı ve böylece Türkiye; İngiltere, Fransa ve İtalya’nın yarı sömürgesi oldu. Uzun süren bir savaştan sonra, M.Kemal hükümeti 1922 yılında İngiltere’den destek alan padişahın ordusunu ve işgalci Yunanlıları yendi. 1923 yılında ittifak devletleri ile Lozan Anlaşması’nı imzaladı. Lozan Anlaşması’yla Türkiye’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü kabul edildi, yabancı ülkelerin denetim hakları ortadan kaldırıldı. Milli bağımsızlık kazanıldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti kuruldu ve M.Kemal birinci Cumhurbaşkanı olarak seçildi.
Daha sonra M.Kemal bazı demokratik reformlar uyguladı. Siyasi olarak padişahlık sistemine son verdi. Din ve devlet işlerini birbirinden ayırdı. Ekonomik alanda önlemler aldı.
Kültür ve eğitimde laik eğitimi geliştirdi ve harf devrimi yaptı. Sosyal olarak tüm eski kötü alışkanlıkları ortadan kaldırdı. Bu türlü yenilikler ülkenin bağımsızlığını kuvvetlendirdi ve halkı tekrar diriltecek yola girmesini sağladı. M.Kemal devrimi başarılı bir devrimdir. M.Kemal devrimi Türkiye tarihinde yeni bir sayfa açtı. Ne diyelim? Darısı bizim ders kitaplarının da başına!..
SADECE SEKİZ YILDA... MUHTEŞEM BOSTANLISPOR...
Peki, nasıl oldu? Türkiye’de ilk kez bir üniversite ile (İzmir Üniversitesi) işbirliği yapıp, sponsor olmasını sağlayan kulüp.
Türkiye’de amatör kulüp olarak en fazla tescilli branşa sahip. Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tenis, korumalı futbol (Amerikan Futbolu), beyzbol, sualtı ragbisi (ve sualtı sporlarının tamamı), yelken, yüzme, jimnastik (kadınlara step, aerobik, plates, çocuk cimnastiği ve bale) teakwon- do, eskrim, badminton, çim hokeyi, güreş, atletizm, bowling, bocce, ragbi.
Mazhar Zorlu Ödüllerinde Yılın Kulübü seçilen ilk amatör gençlik spor kulübü.
İzmir’de ilk kez Özel Çocuklara Özel spor Okulu, Otistik Çocuklara spor okulu ve İşitme Engelliler Basketbol açan kulüp.
İtalya’nın en önde gelen kulüplerinden Bologna FC ve Azerbaycan lig ve kupa şampiyonu Bakü FC ile kardeş kulüp.
İzmir Üniversitesi yanında, Özel Fatih Koleji ve İzmir Özel Ata Koleji ile de işbirliği içinde.
İlk web sitesine sahip olan amatör kulüplerden birisi. (www.bostanlispor.com)
Basketbolda 3 yıl üst üste İzmir Grup Şampiyonu, bir kez İzmir Şampiyonu oldu.
İlk gazete çıkaran amatör kulüp. Üyelerine ve Karşıyakalılar’a ücretsiz dağıtılıyor.
Beyzbol ve çim hokeyi sadece Bostanlıspor’da yapılıyor.
Amerikan futbolu eğitim okulu da tek Bostanlıspor’da. Maçlarda kırmızı kart (kural dışı ) gören ve arkadaşına, seyirciye terbiyesizlik yapan sporcu kulüpten ihraç ediliyor.
PEKİ, NASIL OLDU?
Daha 8 yıl öncesine kadar maçlara zor çıkabilen, parası pulu olmayan, ayda bir bile başkan ve yönetim değiştiren Bostanlıspor, nasıl oldu da bu kadar büyük bir düzelme ve sıçrama gösterdi?
1- İstikrara kavuştu.
2- Başkan Avni Erboy ve yönetimi 8. sezonuna girdi.
3- Onursal başkan olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın desteğiyle yönetim kurulu olağanüstü çalışma yaptı.
4- Gode Cengiz Spor Tesisleri sporcu merkezi haline getirildi.
Sonuç olarak.. Bostanlıspor şu anda beyzboldan Amerikan futboluna, voleyboldan sualtı ragbisine kadar pek çok branşta Türkiye derecelerine sahip. Kulüpte yaşanan gelişmeleri duyuyor ama bu kadarını beklemiyordum. Hepsini alt alta koyunca, ne kadar büyük bir hamle yapıldığını daha iyi anladım. Kutluyorum, alkışlıyorum.