Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, çok tartışılacak bir öneride bulunmuş!

        “Çiğli Hava Üssü Kapatılsın!”

        Bu önerisine gerekçe olarak da şunları söylemiş;

        “Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı’nın Muğla Marmaris’te konakladığı otele saldırı düzenleyen timin harekat merkezi Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı idi. Çiğli demokrasi aşığı bir ilçe olduğu için halkımız buna çok üzüldü. Bu nedenle Çiğli’de darbe ve kalkışmayı hatırlatan bu hava üssünü istemiyoruz!”

        Sayın Başkan daha da ileri gidiyor ve Sayın Başbakan Binali Yıldırım’ın 2014 yılında söylediklerinden güç almaya çalışıyor;

        “Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu seçimlerde, Çiğli’deki havaalanının sivil havacılığa açılacağını söylemişti... Şimdi biz de Hava Üssü’nün kapatılması için MSB’na başvuruda bulunacağız. Öncelikli isteğimiz alanın sivil havalimanı olarak değerlendirilmesi, eğer havalimanı olmazsa yeşil alan olarak kullanılması ya da imara açılması!”

        Sayın Başbakan sadece sivil havacılıktan söz ederken burada Başbakan’dan bile ileri(!) bir adım atıyor ve Çiğli 2. Hava Üssü’ne ait alanın imara açılmasından söz ediyor...

        ŞEYTAN AYRINTIDA GİZLİ

        Çiğli Hava Üssü’nde FETÖ’cü oldukları iddia edilen bütün subay ve astsubaylar ordudan atılmış olmalarına rağmen, anlaşılan Başkan’ın askere olan tepkisi yine de dinmemiş ve pilot eğitimi için milyarlarca dolar yatırım yapılmış olan bu Üssün, kökünün kazınması için harekete geçmiş!

        Zaten tüm askeri alanlar boşaltılarak yerlerine apartmanlar dikilecek diye ödümüz patlıyor, bir de böyle bir önerinin -üstelik CHP’li olan- bir belediye başkanından gelmesi düşündürücü...

        Eğer, ülkeyi yönetenler Sayın Arslan gibi düşünecek olsalar, sadece Çiğli Hava Üssü arazisi değil, Güzelyalı, Narlıdere ve Menteş’te bulunan çok geniş askeri alanlar da rantiyecilerin iştahlarına kurban edilirdi...

        İyi ki; Konak, Narlıdere ve Urla Belediye Başkanları, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan gibi düşünmüyorlar...

        Konak, Narlıdere, Gaziemir ve Urla Belediye Başkanları, Sayın Arslan gibi düşünselerdi herhalde onlar da şöyle söyleyerek harekete geçerler;

        “Hava Eğitim Komutanlığı, Ege Ordu Komutanlığı, Hava Teknik Okullar Komutanlığı ve Menteş Askeri Eğitim Kampı’ndan FETÖ’cüler çıktı. Buralarda demokrasi kirlendi. Bu askeri birlikleri buralardan atalım!” derlerdi.Sonra da satır aralarında imar planı değişikliklerinden söz ederlerdi! Askeri alanların ya daraltılarak ya da tamamen askerin elinden alınarak ‘rant’ amaçlı kullanılma tehlikesi nedeniyle çok duyarlı olmalıyız.

        Çiğli Belediye Başkanı’nın, “Demokrasi” duyarlığını öne sürerek, ülke güvenliği açısından çok önemli bir üs olan Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nün Çiğli’den ‘atılmasını’ istemesi çok yönlü bir korkunun duyulmasına yol açtı.

        DİKKATLİ OLMALI

        Sağduyu sahibi olanlar şu soruları soruyorlar;

        Acaba Sayın Arslan, FETÖ’cü darbe girişimine katılanları gerekçe göstererek, Çiğli’den çıkarmak istediği Hava Eğitim Komutanlığı için bugüne kadar yapılan yatırımların milyarlarca dolar olduğunu biliyor mu?

        Buradaki pilot eğitiminde olabilecek küçük bir aksamanın bile ülke güvenliği açısından nelere mal olacağı konusunda yeterli bilgiye sahip mi?

        Ve bir CHP’li olarak, partisinin bu askeri alanların ranta açılmasının karşısında olduğunu bilmiyor olabilir mi?

        Her belediye başkanı zaman zaman yanlış yapabilir...

        Sayın Arslan, böyle bir yanlışın içinde olsa da, bundan dönme şansı vardır! Eğer bilmiyorsa Sayın Aslan için ‘artık çok geç!’ demektir... Yok eğer biliyorsa, bunu da CHP Genel Başkanı düşünsün!

        Diğer Yazılar