Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

GÜNDEM yazmak istemiyorum, hatta "ülkemin gündeminin kısırlığından" bunalıyorum! Kaç gündür uğraştığımız detaylara bakın: "O oraya mı atandı, bu özlük haklarını kaybetmeden nasıl emekli oldu!"

Bugün, izninizle "siyaset ve ekonomiden" koparak her ramazan ayında yazı ve programlarımla sorguladığım "EVRİM" konusuna girmek ve geçtiğimiz dönemlerden kalan bazı izlenimlerimi de aktarmak istiyorum...

Sevgili dostlar, dünya üzerinde özellikle "yeni dünya düzenine uygun köksüz-özsüz" insan "oluşturma" projesinin en önemli parçası olan "evrim pompalaması" ile İLGİLİ yazılarım sonrası "evrimi yaratılmaya tercih eden okuyucularım" bana hep şunu sordular: Evrimi sorgularken kurduğunuz ana yapıda ve özellikle kavramı çürütürken neden "yaratıcı zekâ" kavramına ihtiyaç duyuyorsunuz?

Ben de onlara şu karşı tezle cevap verdim ve hâlâ aynı noktadayım: "Bilimsel olmamakla" yargıladığınız "yaratıcı zekâ" fikrinin yerine koyabileceğiniz başka bir "kavram", başka bir mantıklı teziniz var mı? Einstein'ın "ilk itici güç" olarak tanımladığı, benim yazılarımda "yaratıcı zekâ" olarak kullandığım kavramın yerine koyduğunuz "big bang" bilimsel olarak "daha mı ispatlanabilir"? Patlama sonrası "rastgele oluşum sizi tatmin ederken", yaratılmış olmak neden bu kadar kabul edilemez!

Çıkarım 1: "Yaratıcı zekâ" kavramını kullanmak "mürteci" suçlamasına kadar giden bir suçlama damarını harekete geçirirken, "evrim saçmadır" demenin de bu ülkede "kolay olmadığını" ve evrim lobisinin çok yol aldığını üzülerek gözlemledim...

Sevgili dostlar, anlayamadığım bir detayı daha sizlere aktarmak istiyorum... "Evrim sorgulaması" yazılarımda ben "yaratıcı zekâ" diyorum, bakın hiçbir "dinsel motif" kullanmadan sadece "yaratıcı zekâyı" sıfır noktası kabul ediyorum, karşı tezi savunanlar "big bang-büyük patlama" diyorlar! Diyorlar ve "beni suçladıkları" mantığı bir türlü açıklayamıyorlar; "ilkel" olmakla suçladıkları "yaratıcı zekâ" tezine karşı "big bang" yani durup dururken "büyük bir patlama olduğuna" inanmak, "yaratıcıya" inanmaktan neden daha "mantıklı"?

Çıkarım 2: Aynı soruyu sizlere de soruyorum; "aniden patlama oldu" sonrasında "sulardan hayat başladı" gibi bir açıklama, "yaratıcı zekâ" kavramından neden daha "laik", neden daha bilimsel?

Bu noktada konuyu biraz daha zorlayalım ve yeni bir soru soralım: Varsayalım patlama oldu! Peki neden patlama oldu? Patlamadan önce ne vardı? Patlama "neyin" içinde gerçekleşti? Sebep-sonuç döngüsü neydi? Bu soruların cevaplarını, "Evrim sorgulanamaz, kabul edilir, bu bilimdir" diyenlerden asla alamadım, hâlâ da almış değilim!

Çıkarım 3: "Evrim sorgulanmaz, kabul edilir" diyenler, bir "sıfır" noktası lazım diye başlayıp şöyle devam ediyorlar: Bir "noktayı başlangıç referansı" olarak kabul etmemiz lazım! Ben de bu noktada soruyorum, tamam kabul edelim; siz "patlama" deyin, ben de "yaratıcı zekâ" diyeyim!

Sonuç: Bugün "Evrim lobisinin" bilim diye anlattığı ve "bir yerden başlamak lazım, öncesini sorma" diyerek daha ilk dakikada tıkandığı "patlama teorisi", sadece bir varsayım! Patlamanın sebep-sonuç ilişkisi "tamamen muamma" ve o noktada varsayım dahi ortaya konamıyor, tanımlanamıyor! Evrim kavramına, daha doğrusu "big bang" ve "rastlantısal ortaya çıkış" tezlerine "bu gözle" bakınca "insanlığın neyin içine" çekilmek istendiği de bence AŞİKÂR!

Son söz : İnsanlığın yönünü "bilim" çizer! Ama bilim tek başına "insan" için yeterli değildir! Her alanı dolduramaz ve kaplayamaz! İnsan, KENDİNİ TANIMLAMAK VE TAMAMLAMAK için her noktada "inanç dinamiklerine" yönelir! Bilim her alanda "rehberimiz" olabilir ama "tanımlayamadığı" ve "sebep-sonuç" ilişkisini "kesin olarak ortaya koyamadığı" her denklemde, "eksikler mutlaka" tamamlanacaktır! Bilim, her şeyi açıklayacak ve "inanç-iman" gibi "özelliklerimiz" kaybolacak diye bir çıkarım da son derece sakıncalı ve yanlıştır! İnsan "düşünen ve inanan" bir "dinamik" sistemdir! Sadece "düşünerek" ve "2 kere 2" çıkarımları üstünde "insan" olamaz! Bilim "ana motorlarımızdan" biridir ama "tek motorla" yol alınmaz! İnanmayan insan, "YENİ DÜNYA DÜZENİNİN" yaratmak istediği "vatandaş" tipidir ve "turbo kapitalizm", "köksüz insan modelini" tamamlamak için "evrim ve rastgele ortaya çıkış" gibi tezleri pompalar!

Not: Yukarıdaki yazıda "evrim" kavramını "evrilen, iyiye giden" anlamında değil, "rastgele ortaya çıkış ve gelişim" bütünü için kullandım!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar